Trafik Denetimlerinde Bayram Tatilinde İşlem Yapılan Araç Sayısı ve Kazalar

Trafik Denetimlerinde Bayram Tatilinde İşlem Yapılan Araç Sayısı ve Kazalar
Bayram tatili süresince yapılan denetimlerde 406 bin 165 araç kontrol edildi; bunlardan 21 bin 129'u hız ve radar ihlallerinden, 39 bin 21'i ise diğer kurallara uymamaktan cezalandırıldı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabında paylaştığı bilgide, emniyet ve jandarma trafik birimlerinin bayram tatili süresince sürekli olarak denetimlerini sürdürdüğünü vurguladı.

Dün bayram tatilinde 597 trafik olayı yaşandığını belirten Yerlikaya, bu olaylarda 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1007 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, dün yapılan denetimlerde 406 bin 165 aracın kontrol edildiğini, bunlardan 21 bin 129'unun hız ve radar ihlalleri nedeniyle, 39 bin 21'inin ise diğer kurallara aykırılıklarından dolayı işlem gördüğünü açıkladı.

Bayram tatilinin 7 günü boyunca meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının toplam 62, yaralananların ise 8 bin 690 olduğunu belirten Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun."

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir