Tedbirleri Nisan'da Yeniden Gözden Geçirecek!

Tedbirleri Nisan'da Yeniden Gözden Geçirecek!
Cavit Erkılınç, "Kolaylaştırıcı tedbirleri Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı'nda 4 ay daha uzattık. Nisan'da tekrar değerlendirilecek."

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, sahadaki gerçeklere bağlı kalarak, mevcut durum ile ideal olan arasında özenli bir denge sağlama çabasında olduklarını belirterek, nitelikli yayınların haklarını ve sektördeki istihdam fırsatlarını koruma taahhüdünde bulundu.

Afyonkarahisar'da düzenlenen Basın İlan Kurumu 32. Dönem 5. Genel Kurul Toplantısı, Genel Müdür Cavit Erkılınç'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Ülkeyi sarstığı üzücü depremlerden sonra, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nun katkılarıyla bölgedeki 130 gazete ve 58 internet haber sitesinin faaliyetlerini destekleyici önlemler aldıklarını vurgulayan Erkılınç, yazıyı değiştirerek şu ifadeleri kullandı:

''Fiili satış başta olmak üzere zorunlu ödevlerin bir kısmından muaf tuttuğumuz veya kolaylık sağladığımız süreli yayınlarımıza, deprem gününden yıl sonuna kadar 133 milyon Türk Lirası tutarında resmi ilan ve reklam desteği verdik. 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla sona eren kolaylaştırıcı tedbirleri Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerini kapsayacak şekilde 4 ay daha uzattık. Nisan ayındaki Yönetim Kurulumuzda bu konuyu etraflıca tekrar değerlendireceğiz” dedi.

"SAHADAN KOPMAYACAĞIZ"

“Görevde bulunduğumuz süre zarfında saha gerçeklerinden kopmayacağımızı, olanla olması gereken arasındaki hassas dengeyi gözeteceğimizi, bunu yaparken de nitelikli yayınların haklarını ve sektördeki istihdam olanaklarını koruyacağımızı hep vurgulaya geldik”

diyen Erkılınç, bu bağlamda Yönetim Kurulu’nun en önemli teklifinin Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin tadiline ilişkin olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir