Sanatın Her Dalında Buluşma!

Sanatın Her Dalında Buluşma!
Türkiye Kültür Yolu Festivali, dünyanın en büyükleri arasında. Konserlerden sergilere, atölyelerden söyleşilere kadar herkes için bir şey var.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 2024 yılında da sizleri unutulmaz bir deneyime davet ediyor. 13 Nisan'dan 10 Kasım'a kadar 16 farklı şehirde, 8 ay boyunca sürecek festival kapsamında, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde bir araya getirilen sanat, kültür ve tarihle dolu etkinlikler sizleri bekliyor.

FESTİVALİN İLK DURAĞI: ADANA Festivalin açılışını Adana yapıyor. 13 Nisan'da başlayan ve 21 Nisan'a kadar devam edecek olan festivalde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı da yer alıyor. Bu karnaval, Adana'yı renk cümbüşü içinde bir şölene dönüştürecek.

DOKUZ GÜN BOYUNCA EĞLENCE VE HEYECAN Festival boyunca, 30'dan fazla farklı noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa hitap eden çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca, Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelen gönüllüler de festival programına renk katıyor. Dev karnaval kortejleri ve daha birçok renkli etkinlik, Adana'yı hem festival ziyaretçileri hem de karnaval tutkunları için unutulmaz kılıyor.

ÜNLÜ İSİMLER SAHNEDE Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek, Köfn Merkez Park'ta, Gece Yolcuları, Kafadar gibi tanınmış müzisyenler ve gruplar sahne alıyor. İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman da Neşet Ertaş türkülerini seslendiriyor.

SERGİLER VE SANATSAL ETKİNLİKLER Uluslararası alanda büyük başarı kazanan Refik Anadol'un "Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları" veri heykeli Anıt Müze'de sergilenecek. Ayrıca, festivale özel olarak üretilen, festival rotasındaki şehirlerin sembolik yapılarını ve Türkiye'nin zengin tarih ve kültürünü vurgulayan "Atatürk Kültür Yolunda" adlı eser, yapay zeka algoritması kullanılarak Tren Garı'nda festival ziyaretçilerine sunulacak.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, katılımcı sayısı ile bugün dünyanın en büyük festivali olma özelliğini de taşıyor. Konserler, sahne gösterileri, sinema, sergiler, atölye çalışmaları, çocuk etkinlikleri, tematik sokak performansları, gezici sahneler, söyleşiler gibi geniş bir yelpazedeki etkinliklerle her yaşa ve her kesime hitap ediyor. Festival aracılığıyla, her yaş ve her kesimden vatandaşın kültür ve sanatın her dalına kolay ve yoğun şekilde erişim sağlaması hedefleniyor. Bu yılki hedef ise 40 bin sanatçıya ulaşmak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir