Prof. Önal'dan Sosyal Medyada Bostanbaşı'ndaki Deprem Güçlendirme Çalışmalarına Ağır Eleştiri

Prof. Önal'dan Sosyal Medyada Bostanbaşı'ndaki Deprem Güçlendirme Çalışmalarına Ağır Eleştiri
Prof. Önal, sosyal medyada, 6 Şubat depremleri sonrası Bostanbaşı'nda hasar gören bir sitede, Dr. Mehmet Esen Eren'in uyarılarına rağmen süren güçlendirme çalışmalarını eleştirdi.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Profesör Mehmet Esen Eren, yalnızca Malatya için değil, tüm Türkiye'ye örnek olacak ciddi bir konuyu gündeme getirdi. Prof. Önal, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Malatya'nın prestijli semtlerinden Bostanbaşı'nda güçlendirme çalışması planlanan bir sitenin Yeşilyurt Belediyesi tarafından mühürlendiğini bildirdi.

Prof. Önal, 6 Şubat depremlerinin ardından büyük hasar gören Bostanbaşı'ndaki bir sitede güçlendirme çalışmaları sırasında, İnşaat Mühendisi Dr. Mehmet Esen Eren’in fark ettiği bir sorunun olmasına rağmen çalışmaların devam etmesini sert bir şekilde eleştirdi. Prof. Önal, sitenin Yeşilyurt Belediyesi tarafından mühürlendiğini ifade etti.

''Liyakatsiz firmalar Malatya halkını kandırmaya devam ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Prof. Önal'ın sosyal medyada dikkat çektiği paylaşımı işte şöyle:''Malatya Bostanbaşında güçlendirme yapılan bir sitede, İnşaat Mühendisi Dr. Mehmet Esen Eren tarafından saptanan anormalliklerden sonra, güçlendirilmeye çalışılan site Yeşilyurt Belediyesi tarafından mühürlenmiştir. Liyakatsiz firmalar Malatya halkını kandırmaya devam ediyor.'' şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir