Orta Hasarlı Binalar 'Ağır Hasarlı' Sayılacağını Duyurdu

Orta Hasarlı Binalar 'Ağır Hasarlı' Sayılacağını Duyurdu
İçişleri Bakanı Ali Yerlika’nın imzasıyla açıklanan genelgeye göre orta hasarlı tüm binalar ağır hasarlı gözünde değerlendirilip, ona göre işlem yapılacak.

21.11.2023 tarihinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, orta hasarlı olduğu tespit edilen konutların tümü ağır hasarlı binalar gibi işlem sağlanacak. Genelgeye göre bunun istisnalarının bulunduğuna dikkat çeken Malatya Barosu Avukatlarından Çağdaş Karaoğlan, konuyla alakalı açıklama getirdi.

5’TE 4 ONAY ALINMALI

Avukat Karaoğlan, "Yayımlanan genelgeye göre konutlarının güçlendirmeye elverişli olduğunu düşünen ve konutlarını güçlendirmek isteyenlerin 29.12.2023 tarihine kadar kat maliklerinin beşte dördünün yazılı onayı ile ruhsat vermeye yetkili idareye başvuru yapmaları gerekiyor. Bu şekilde başvuru yapanlardan ruhsat vermeye elverişli olanlar, ruhsatın düzenleme tarihinden itibaren bir yıl içinde güçlendirme işlemlerini tamamlamaları gerekecektir. 29.12.2023 tarihine kadar başvuru yapmayanlar ve onarım için yapı ruhsatı alamayanların konutları ise genelgenin birinci maddesi gereği ağır hasarlı konutlar gibi işlem görecektir. Dolayısıyla şimdiye kadar dilden dile dolaşan ve belirsizliğini koruyan orta hasarlı binalara ilişkin bilgiler netlik kazanmış oldu" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir