Milletvekili Ölmeztoprak, Güçlendirme Kredileri İçin Yeni Limitleri Açıkladı

Milletvekili Ölmeztoprak, Güçlendirme Kredileri İçin Yeni Limitleri Açıkladı
Milletvekili Ölmeztoprak, bakanlık onayıyla belirlenen güçlendirme kredilerinin ağır hasarlı konutlar için 1.4 milyon TL, orta hasarlı konutlar için 400 bin TL olduğunu açıkladı.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, orta derecede hasar görmüş binalar için güçlendirme kredilerinin ödenmesinde artık hiçbir engel bulunmadığını belirtti ve güçlendirme talebi onaylanan herkesin bu ödemeleri alabileceğini ifade etti.

Orta hasar güçlendirme kredileri başvuruları hakkında açıklamalarda bulunan Ölmeztoprak, orta hasarlı binalar için güçlendirme kredilerinin ödeneceğini belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak, güçlendirme çalışmaları için kredi limitlerinin bakanlık makamından alınan onayla belirlendiğini açıkladı. Buna göre, ağır hasarlı konutlar için 1 milyon 400 bin TL, ağır hasarlı iş yerleri için il ve ilçe merkezlerinde 750 bin TL, belde ve köylerde 600 bin TL, ağır hasarlı ahırlar için 400 bin TL kredi sağlanacak. Orta hasarlı konutların onarım ve güçlendirme kredisi 400 bin TL, orta hasarlı ahır ve iş yerlerinin onarım ve güçlendirme kredisi ise 300 bin TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir