MASKİ, Kaçak Su Kullanımıyla Mücadelede Hızını Artırıyor

MASKİ, Kaçak Su Kullanımıyla Mücadelede Hızını Artırıyor
Kaçak su kullanımını gören vatandaşlarımız, bilgilerini MASKİ Genel Müdürlüğü'nün web sitesi veya ALO 185'e ileterek su kaynaklarımızın korunmasına katkı sağlayabilirler.

MASKİ Genel Müdürlüğü, içme suyunun izinsiz kullanımının veya bahçe sulamasının su kıtlığına yol açabileceğini vurgulayarak, su kayıplarını tespit etmek için yoğun bir şekilde alan taraması yapıyor ve hukuki süreç başlatıyor.

Kaçak Su Kullananlara 6 Aya Kadar Hapis Cezası

Su kaçakçılığı, abone olmadan MASKİ'ye ait su borularına müdahale ederek yeni borular çekmek veya abone olunduğu halde sayaçsız veya sayaç işletilemeyecek şekilde su temin etmek gibi dış müdahaleler sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu tür yöntemlerle su kullanmak suç teşkil etmektedir. Türk Ceza Kanunu'na göre, su kaçakçılığı yapanlar hakkında idari para cezası ve 6 aya kadar hapis cezası uygulanabilir.

Susuzluk Riskine Yol Açıyor

Kaçak su kullanımıyla etkin bir şekilde mücadele eden MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, düzenli olarak sahada tarama yapıyor. İçme suyunun kaçak olarak ve amaç dışı sulamada kullanılması, bazı yerleşim yerlerinde su kesintilerine neden olmaktadır. İçme ve kullanma suyunun amaç dışı kullanımı, su tüketimini artırarak suyun yetersiz kalmasına ve vatandaşların zor durumda kalmasına yol açabilir.

Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan bu durumda, vatandaşların içme suyunu tarımsal sulamada kullanmamaları büyük önem taşıyor. Ayrıca kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların bahçe sulamasında içme suyu kullanmaktan kaçınmaları son derece önemlidir.

Vatandaşların Desteği Son Derece Önemli

Kaçak su kullanımıyla ilgili tespitlerde bulunan vatandaşlarımızın, MASKİ Genel Müdürlüğü web sitesi (www.maski.gov.tr) ve ALO 185 Çağrı Merkezi'ne bilgi vermeleri önem arz etmektedir. Kaçak su ihbarında bulunan vatandaşlarımızın kimlik bilgileri gizli tutulacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir