Malatyalılar Ramazan'da Hoşaflık Kayısısına Yoğun İlgi Gösterdi

Malatyalılar Ramazan'da Hoşaflık Kayısısına Yoğun İlgi Gösterdi
Uzmanlar, Ramazan'da açlık ve susuzluğu azaltmak için sahurda süt ve yumurta, iftarda ise hoşaf tüketilmesini öneriyor. Malatyalılar, Ramazan'da hoşaflık kayısısına artan ilgi gösterdi.

Malatya'da depremin gölgesinde buruk geçen Ramazan ayında, Malatyalılara uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda hareket ettiği görüldü. Ramazan boyunca hoşaflık (komposto) kayısı satışlarının arttığı gözlemlendi.

Uzun yıllardır Malatya'da esnaf olan Mustafa Boyun, her zamanki gibi bu yıl da vatandaşların hoşaflık için kayısıya talep gösterdiğini belirtti. Diğer kuru yemişlerin fiyatlarının yüksek olması nedeniyle pek tercih edilmediğini ifade eden Boyun, Malatyalıların kayısıya olan ilgisinin hiç azalmadığını dile getirdi.

100 TL ZAMLA GELDİ!

Ramazan ayında ülke genelinde olduğu Malatya’da da fiyatların yükseldiğini ifade eden Boyun,

“Ramazan’dan önce hoşaflık kayısının kilosunu 150’den kilo kilo satarken; Ramazan girdi şimdi 180-200 TL’den toptancıdan alır duruma geldi. Şu anda dükkân satış fiyatı 250 TL. Ramazan öncesi müşteri sorduğunda 150 TL dediğimiz hoşaflık kayısının kilosu 250 TL çıktı. Toptancıdan alış fiyatı artınca haliyle bu dükkân satış fiyatına da yansıyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir