Malatyalılar Bayramda Tadınız Kaçmasın

Malatyalılar Bayramda Tadınız Kaçmasın
Uzmanlar, bayram ziyaretlerinde hamur işi ve yağlı yiyeceklerden kaçınılmasını vurguluyor ve Ramazan Bayramı'nda sunulan atıştırmalıkların tadım boyutunda tüketilmesini tavsiye ediyor.

Uzmanlar, Ramazan boyunca 2 öğünlük beslenmeye alışan vücudun, eski beslenme düzenine hızlı bir şekilde dönmesinin sindirim sistemini olumsuz etkileyebileceğini vurguluyor. Bu nedenle, vücudu ani değişikliklerden korumak önemlidir.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, iftar sonrası nasıl beslenmeliyiz konusunda önerilerde bulundu. Ramazan Bayramı'yla birlikte eski beslenme alışkanlıklarına dönüş isteğini dile getiren Hülya Yiğit, bu süreci sağlıklı bir şekilde yönetmenin önemine değindi. Yiğit,

“Ancak 2 öğün beslenmeye 1 ay boyunca adapte olmuş, susuzluğa, daha az kalori almaya, daha az atıştırmaya alışmış olan vücudu, önceki beslenme düzenine hızlı bir şekilde geçerek yormamak gerekli. Sindirim sisteminin ani değişikliklerden olumsuz etkilenebileceği unutulmamalı.” dedi.

Bayram sonrası normal beslenmemize hızlı bir geçiş yapmak yerine adım adım ilerlemek gerektiğine dikkat çeken Yiğit, "Bayram sonrası normal beslenmemize hızlı bir geçiş yapmak yerine adım adım ilerlemek gerekli." şeklinde konuştu.

Hülya Yiğit, ana yemekleri yatmadan 4-5 saat önce tüketmenin, ana yemeklerde çorba, salata ve yoğurt gibi seçenekleri tercih etmenin daha az kalori alınmasına ve daha sağlıklı hissedilmesine yardımcı olabileceğini belirtti.

TADIM AMAÇLI TÜKETİN

Hülya Yiğit, bayram ziyaretlerinde kültürel olarak farklı yemeklerin sunulduğunu belirtti ve tadım boyutunda tüketmenin önemine vurgu yaptı.

Yiğit,

“Bu ikramların, genellikle hamur işi ve yağlı besinler oluyor. Bu besinler kan şekeri dengesini bozarak çoğunlukla karın çevresinde yağlanmaya sebep oluyor. Karın çevresinin yağlanması da kalp damar hastalıkları için risk faktörü… Bu nedenle misafirliklerde olabildiğince bu besinlerden kaçınmak gerekli. Eğer karşımızdaki kişiyi kıramıyorsak en azından ikramlar tadım porsiyonunda tüketilmeli.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir