Malatya'daki Doktorlardan Büyük Başarı

Malatya'daki Doktorlardan Büyük Başarı
Malatya'da 28 yaşındaki hastanın akciğerine atan pıhtı, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan başarılı ameliyatla çıkarıldı. Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolak, "Kalp çalışırken pıhtılar temizlendi" açıklamasını yaptı.

Malatya'da yaşayan 28 yaşındaki erkek hasta, bir yıldır böbrek yetmezliği ile mücadele ederken akciğerine pıhtı atmasıyla Turgut Özal Tıp Merkezi'ne başvurdu. Tetkikler sonucu acil ameliyat gerektiği belirlenen hastayı Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Çolak ve ekibi başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturdu.

“KALP ÇALIŞIRKEN PIHTILAR BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TEMİZLENDİ”

Bir ilke daha imza atan Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki bu operasyonu anlatan Prof. Dr. Çolak,

“Hastamız bir yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle boynunda kateter ile diyalize giriyormuş. Hasta diyalize girerken kalpteki pıhtının akciğere atması sonucu acilen ameliyata alınması gerekiyordu. Bize gelen hastanın hemen ameliyata acil olarak alınması gerekiyordu. Böbrek, akciğer ve karaciğer problemi olan hasta ameliyata alındı. Kalp çalışırken pıhtılar başarılı bir şekilde temizlendi. Kalp çalışırken ameliyat yapıldığı için beyin, akciğer, karaciğer ve diğer organlara bağlı gelişebilecek yan etkiler ve komplikasyonlar en aza indirildi. Hastamızın sağlık durumu şuan gayet iyi” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir