Malatya'da Renkli Halk Oyunları Yarışması

Malatya'da Renkli Halk Oyunları Yarışması
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Malatya İl Temsilciliği'nin düzenlediği Halk Oyunları Yarışması, renkli ve enerjik anlara ev sahipliği yaptı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Malatya İl Temsilciliği, Malatya Merkez Spor Salonu'nda okullar arası halk oyunları etkinliği düzenledi.

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Malatya İl Temsilci Doç. Dr. Saime Uyar, geleneksel halk oyunlarıyla kültürün yaşatıldığına vurgu yaptı. Uyar, tüm katılımcılara teşekkür ederek başarılar diledi.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan, depremden sonra bu tarz etkinliklerin yapılmasının değerli olduğunu söyledi. Kayhan,

“Böyle önemli bir günde hepimizi bir araya getiren halk oyunlarımızı ve bizim değer kültürümüzü temsil eden kıymetli gençlerimize, ailelerine, destek veren hocalarına, hakemlerimize teşekkür ediyorum. Bugün okul sporlarımız ve halk oyunları federasyonlarımızla katkılarıyla inşallah güzel bir yarışma içine gireceğiz. Bu yarışmanın güzel geçeceğini, Malatya’mıza yakışır geçecektir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir