Malatya'da Kadınlara Kumaş Desteği Verildi

Malatya'da Kadınlara Kumaş Desteği Verildi
Malatya'da, Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen kurslara katılan kadınlara cömert bir iş insanı tarafından kumaş yardımı sağlandı.

Malatya Kent Konseyi, Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen tekstil eğitim kursuna devam eden kadınlara cömert bir iş insanı tarafından sağlanan kumaşları iletti.

Kumaşlar, Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursiyerlere teslim edildi.

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, İstanbul'dan gelen bir bağışçının kumaşları kursiyer kadınlara ulaştırarak malzeme konusunda destek sağladıklarını belirtti.

Geçen yıllarda kadınların güzel işler çıkardığını kaydeden Bulut,

"Bu yıl da üreten kadınlarımız güzel çalışmalar ortaya çıkaracaklar. Hayırseverlerimize bu güzel desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu desteklerinin devam edeceğini ümit ediyoruz. Depremden sonra kadınlarımızın yaşanan olumsuzlukları bu sayede atlatacaklarına inanıyoruz. Güzel ürünler üretecekler, en önemlisi de bir terapi olacak." dedi.

Malatya Konteyner Kent'te mefruşat eğitimi veren Sevil Çimen Çankaya, depremin ardından giyim, tekstil ve çeşitli kursları konteyner kentte başlattıklarını, kadınların bu programlar sayesinde rahatladıklarını ve motive olduklarını ifade etti.

Çankaya, kumaş temini konusundaki zorlukları vurgulayarak, bağışçılara teşekkürlerini iletti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir