Malatya'da Hasar Tespit Çalışmaları Güncellenecek mi? Uzman Görüşleri

Malatya'da Hasar Tespit Çalışmaları Güncellenecek mi? Uzman Görüşleri
Malatya'da 6 Şubat'tan bu yana sıkça yaşanan depremler, orta ve az hasarlı binalarda ciddi yükler oluşturdu. Yapıların güvenliği için acil hasar tespit çalışmaları yapılmalı.

Malatya'da hasarlı binaların durumuyla ilgili endişelerini dile getiren Deprem Araştırmacısı Batuhan Öğüt, 6 Şubat depremlerinden bu yana meydana gelen 5,0 ve üzeri depremlerin, az hasarlı binaları orta hasarlıya çevirmiş olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Öğüt, bölgede 6 Şubat depremlerinde hasar alan yapılar üzerinde acil hasar tespiti çalışmalarının başlatılması gerektiğini vurgulayarak, depremler sonrasında olası risklere karşı önlem alınması ve can güvenliğinin sağlanması adına Malatya'da hasar tespit çalışmalarının ivedilikle başlatılması gerektiğini belirtti.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Malatya'da yeniden hasar tespit çalışması yapılması ile ilgili fikre katılıyorum." ifadelerini kullandı.

Özellikle Çelikhan yöresinde ve Yeşilyurt yöresinde meydana her 5,0 ve üzeri depremi Malatya 6,5 ilâ 7,2 şiddetinde hissetti. Haliyle bu depremler bazı binalara özellikle orta ve az hasarlı binalara deprem yükü uyguladı.

6 Şubat depremlerinden bu yana Malatya yöresinde meydana gelen bir-çok 5,0 ve üzeri depremler bazı az hasarlı yapıları orta hasarlıya çevirmiş olabilir.

Bölgede yeniden 6 Şubat depremlerinde hasar alan yapılarda hasar tespit çalışmaları ivedilikle yapılmalıdır can güvenliği için. Saygı ve sevgiyle.

Bilimle kalın.” ifadelerine yer verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir