Malatya'da Engellilere Umut Projesi

Malatya'da Engellilere Umut Projesi
Malatya'da Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Tayvan Büyükelçiliği iş birliğiyle hayata geçirilen projemiz, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek sağlıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, "Asrın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşıyoruz Projesi" kapsamında başvuran Tokat Ailesi'nin 16 yaşındaki oğlu Fahrettin Tokat'a akülü tekerlekli sandalye teslim etti. Kaynarca Konteyner Kentte yaşayan aile, emeği geçenlere teşekkür ederek, Fahrettin'in hayatının kolaylaşacağını ve dışarı çıkma özgürlüğünün artacağını ifade etti.

Projenin detaylarını paylaşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, “Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Tayvan Büyükelçiliği ve Belediyemiz işbirliğiyle yürütülen projede, engelli vatandaşlarımıza akülü ve manuel araçlarla destek sağlıyoruz. Bugün, Fahrettin kardeşimize akülü aracını teslim ettik. Kendisine güle güle kullanmasını diliyoruz. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Tayvan Büyükelçiliği'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Akülü tekerlekli sandalyesini alan Fahrettin Tokat, artık istediği gibi dışarı çıkabilmenin sevincini yaşadığını belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Tokat, "Beni çok mutlu ettiler. Engelli aracım olmadığı için dışarı çıkamıyordum ve bu durumdan dolayı da çok sıkılmıştım. Tekrardan çok teşekkür ederim. Ayrıca Selahattin Başkanıma da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir