Malatya Emniyeti'nden FETÖ Operasyonu: 960.000 TL Değerinde Menkul Kıymet Ele Geçirildi

Malatya Emniyeti'nden FETÖ Operasyonu: 960.000 TL Değerinde Menkul Kıymet Ele Geçirildi
Malatya Emniyet Müdürlüğü, FETÖ operasyonunda 960.000 TL değerinde menkul kıymet ve dijital materyal ele geçirdi.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, FETÖ terör örgütüne yönelik Malatya merkezli uluslararası operasyona değinildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgüt üyelerine dağıtıma hazır şekilde paketlenmiş yaklaşık değeri 960.000 TL olan menkul kıymetler ile birlikte çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildiği belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün yayınladığı açıklamada,

“MALATYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE MİT BAŞKANLIĞINDAN ULUSLARARASI FETÖ OPERASYONU,KOM Şube Müdürlüğümüz ve MİT Başkanlığınca, Malatya merkezli Amerika, Kanada, İspanya, Hollanda, Belçika ve Almanya ülkeleri olmak üzere 6 ülke ve İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Elâzığ illerinde gerçekleştirilen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin; Yurtdışındaki FETÖ yöneticilerinden sosyal medya aracılığıyla aldıkları talimatlar doğrultusunda Türkiye'de örgütün güncel yapılanmasında faaliyet gösterdikleri, örgüte yeni eleman temini ve örgüt üyelerine finansal destek sağladıkları tespit edildi. Şüphelilerin örgütsel iletişimi 'Signal' isimli haberleşme uygulaması ve sosyal medyada sohbet odaları yoluyla sağladığı ifade edildi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, örgüt üyelerine dağıtıma hazır şekilde paketlenmiş yaklaşık değeri 960.000 TL olan menkul kıymet ve çok sayıda dijital materyal ile örgütsel doküman ele geçirildi" paylaşımında bulundu.

emniyet.webp

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir