Yumaklı'nın Dünya Lideri Olduğumuz Ürünlerdeki İhracatı Vurgulaması

Yumaklı'nın Dünya Lideri Olduğumuz Ürünlerdeki İhracatı Vurgulaması
Türkiye, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve ayva ihracatında dünya lideri konumunda. Yumaklı, bu başarının önemini vurguluyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ana tarım ürünlerinin üretiminin yetersiz olduğu iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Yumaklı, Türkiye'nin 23,9 milyon hektar işlenen tarım alanına sahip olduğunu, 85 milyonu aşan nüfusunu ve yaklaşık 50 milyon turisti besleyerek ve aynı zamanda ihracata yönelik olarak tarımsal üretimde Avrupa'nın lideri olma konumunu sürdürdüğünü ifade etti.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre, Türkiye'nin küresel bitkisel ürünler üretiminde 12'inci, sebze üretiminde 4'üncü ve meyve üretiminde dünya çapında 6'ncı sırada olduğunu açıklayan Yumaklı, şu bilgileri sundu: "Ülkemiz, fındık, kiraz, incir, kayısı, ayva ve keçiboynuzu üretiminde dünya lideri konumunda. Kavun, karpuz, hıyar, pırasa, zeytin, mandarin ve elma üretiminde dünya ikincisi. Çilek, nohut ve domates üretiminde dünya üçüncüsü. Kestane, ceviz, armut ve mercimek üretiminde ise dünya dördüncüsü konumundayız." dedi.

Türkiye'nin kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve ayva ürünlerinde dünya ihracatında lider konumda olduğunu vurgulayan Yumaklı şunları dile getirdi: “Şeker pancarında beşinci. Üzümde altıncı ve kütlü pamuk üretiminde yedinci sıradadır. Fındık, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve ayva ürünlerinde dünya ihracatında lider konumdadır. Buğday unu ihracatında dünyada birinci, makama ihracatında ikinci sıradadır." ifadelerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir