Kozan'da Kiraz Hasadında İmece Ruhu: İşçi Bulunamayınca Köylüler Bir Araya Geldi

Kozan'da Kiraz Hasadında İmece Ruhu: İşçi Bulunamayınca Köylüler Bir Araya Geldi
Kozan'da kiraz hasadı için işçi bulunamayınca köylüler imece usulüyle hasat etti; dayanışma, zorlukları aşmanın güzel bir örneğiydi.

Kozan'da, 1100 rakımlı Dikenseki bölgesindeki 7 dönüm arazisine 130 kiraz ağacı diken ve kimyasal ilaç kullanmadan tarım yapan Ali Ağluç, Napolyon cinsi kirazlarını köyündeki komşularıyla dayanışma içinde topladı. Hasat için işçi bulmakta zorlandığını belirten Ağluç, bu yıl 30 ağaçtan elde ettiği üründen memnun olduklarını ancak iklim koşulları nedeniyle 100 ağacın verim vermediğini ifade etti.

Şiirler okuyarak hasat yapan Ağluç, “Bin 100 rakımda hasat yapıyoruz. Kışın yağmur nedeniyle fidanların hepsi tutmadı. 130 fidanın 30'u tuttu. Sıcaklık nedeniyle bu yıl daha erken hasat yaptık. Kışın yaşanan sıcaklar nedeniyle çiçekler kurudu" şeklinde konuştu.

Dalında 30 TL'ye satış yaptıklarını belirten Ağluç, şu şekilde devam etti: "Ağaçların tutmadığına sevindim aslında. İşçi bulamıyoruz. Hasadımız 20 günde tamamlanıyor. Ama işçi yok bulamadığımız için zor bir hasat oluyor. 6-7 kişilik ekiple topladık. Yevmiyeli işçi bulamıyoruz. Köylülerle imece usulü hasat yaptık.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir