Hekimhan'da Dağlık Alanda 4 Gündür Devam Eden Orman Yangını

Hekimhan'da Dağlık Alanda 4 Gündür Devam Eden Orman Yangını
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yangınla mücadele için acil destek talep etti.

Havaların sıcaklığının artmasıyla birlikte, Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da artan orman yangınları vatandaşları endişelendiriyor. Malatya'nın Hekimhan ilçesi Köylü Mahallesi'nde dağlık alanda başlayan yangın, iddialara göre 4 gündür devam ediyor. Yangına Hekimhan Belediyesi ve jandarma ekipleri müdahale ediyor ancak söndürülemediği bildiriliyor. Köylü Mahallesi sakini İbrahim Yılmaz, bölgenin dağlık olduğunu ve hava desteği olmadan yangının yerleşim alanlarına sıçrayabileceğini belirtti.

Köylü Mahallesi'nden İbrahim Yılmaz, yangının elektrik direğinin devrilmesi sonucu çıktığını iddia ederek, herhangi bir yetkiliye ulaşamadıklarını dile getirdi.

Yılmaz, açıklamasında, “Malatya ili Hekimhan ilçesi Köylü mahallesinde dört gündür Susuz Dağı merasında yangın devam ediyor Arazi şartları karadan müdahaleye elverişli olmadığı için yangın boyutu genişledi. Havadan müdahale edilmesi gerekiyor. Havadan müdahale edilmezse Kınık Mahallesi, Karslılar mahallesine kadar yayılacak. Sağ olsunlar Hekimhan ilçesi idare amirleri ve Belediye elinden gelen destekleri veriyorlar. Fakat yangın genişleyerek devam ediyor. Havadan acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Malatya Orman İşletme Müdürlüğünün yangın söndürme ekipmanları nerede. Fırat elektrikten kimse yok. Zaten bu yangın elektrik direğinin devrilmesinden çıktı.” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan destek istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir