Engelliler İçin Kapsamlı Sağlık Taraması Programı

Engelliler İçin Kapsamlı Sağlık Taraması Programı
Sağlık taraması programında 2 diş hekimi, 2 diyetisyen, 1 psikolog, 4 hemşire ve 1 sosyal hizmet uzmanı görev alarak katılımcılara kapsamlı hizmet sundu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik sosyal ve kültürel alanlarda sunduğu hizmetlerin yanı sıra, engellilerin bilinçlenmesine yönelik projeler de hayata geçiriyor. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, engelliler ve ailelerine yönelik olarak Kernek Külliyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde bir ‘Sağlık Taraması’ düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların yaşamlarını her alanda kolaylaştırmak için destek vermeye devam ediyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen sağlık taraması, Kernek Külliyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nde engelli bireyler ve yakınları için ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen sağlık taraması programında, ilk olarak sağlık bilgilendirmesi ve eğitimler verildi. Ardından, uzman doktorlar tarafından kanser taraması, ağız ve diş sağlığı taraması, psikolog desteği, diyetisyen desteği, tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı.

Sağlık taraması programına 200 engelli vatandaş ve aile bireyleri katıldı. Programda konuşan Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Sedanur Uzunpolat Yayla, “Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Engelliler Koordinasyon Merkezinde bir çalışma yaptık. Yoğun bir katılım var. Battalgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak kanser taramaları, ağız ve diş sağlığı bakımı, diyetisyen, psikolog ve sigara bıraktırma polikliniği olarak hizmet veriyoruz. Bu çalışmayı yapmamızdaki amaç hem engellilere hem de engelli yakınlarına destek olmaktır ve herkesi sağlık merkezimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mükremin Yağbasan da,“Engelli ve yakınlarına yönelik başlatılan sağlık taraması programındayız. Sağlık ekipleri tarafından önleyici tedbir olarak kanser taraması, ağız ve diş sağlığı taraması, diyetisyenlerimizin oluşturduğu randevular, psikologlarımızın oluşturduğu randevular neticesinde vatandaşlarımıza güzel bir hizmet sunuluyor” ifadelerini kullandı.

Sağlık taraması programında 2 diş hekimi, 2 diyetisyen, 1 psikolog, 4 hemşire ve 1 sosyal hizmet uzmanı görev yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir