Emlak Vergisi: İlk Taksiti Geciktirenlere %4,5 Zam!

Emlak Vergisi: İlk Taksiti Geciktirenlere %4,5 Zam!
Emlak vergisi ilk taksitlerini 31 Mayıs'a kadar ödemeyenler, gecikme zammı olan %4,5'i ödemek zorunda kalacak. İkinci taksit ödemeleri Kasım sonuna kadar yapılmalı.

Emlak vergisi ilk taksitlerinin son ödeme günü yarın. Konutlar, binalar, araziler ve iş yerleri gibi gayrimenkullere sahip olanlar, ödemelerini yüz yüze veya e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler.

Türkiye'deki gayrimenkul sahipleri, bina, arsa ve iş yeri gibi mülkler için bu vergiyi ödemekle yükümlüdürler ve ilk taksitler için ödeme süresi sona eriyor.

İlk taksidin ödemesi için son gün, Cuma günü olan 31 Mayıs.

Bu yıl edinilen mülklerin ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025 yılında başlayacak.

Emlak vergisi taksitlerinin ödenmesi, hem nakit hem de kredi kartıyla yapılabilmektedir. Ödeme seçenekleri çeşitlilik göstermektedir; gayrimenkulün bağlı olduğu belediyelerden, belediyelerin web sitelerinden veya e-Devlet üzerinden ödeme yapılabilmektedir.

Brüt 200 metrekareyi aşmayan tek konut sahipleri arasında bulunan emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisinden muaf tutulurken, engelliler, gaziler ve geliri olmadığını belgeleyen kişiler de aynı şekilde bu vergiyi ödemek zorunda değildir.

1 Haziran'dan itibaren verginin ilk taksidinin ödenmemesi durumunda uygulanacak aylık gecikme zammı oranı %4,5 olacak.

Emlak Vergisi'nde ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayının sonunda gerçekleştirilmelidir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir