Karla Mücadele: Yüksek Kesimlerde Yayla Yolları Açıldı!

Karla Mücadele: Yüksek Kesimlerde Yayla Yolları Açıldı!
Yüksek kesimlerdeki yoğun karla mücadele eden ekipler, 3 gün süren çalışmaların ardından yayla yolunu ulaşıma açtı, yaylacılar rahatladı.

Yurt genelinde ilkbahar esintileri hissedilirken, Van'ın yüksek kesimlerinde ise karla mücadele operasyonları devam ediyor. Kışın düşen kar nedeniyle ulaşımı kapanan Gürpınar ilçesine 120 kilometre uzaklıktaki 3 bin 200 rakımlı Çalyan ve Feraşin yayla yollarının açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri harekete geçti.

Kar tünelleri açarak ilerleyen iş makineleri, kar kalınlığının bazı noktalarda 5 metreyi aştığı yayla yolunu 3 gün süren bir çaba sonucunda ulaşıma açtı.

Yayla göçü öncesi küçükbaş hayvanlarını yaylaya çıkarmaya hazırlanan Cevdet Elmas, yolların açılmasının kendileri için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Elmas, “Bu yıl yayla yollarımız erken açıldı. Akdoğdu Mahallesi ve Atabinen mezra sakinleri olarak her yıl havaların ısınmasıyla birlikte küçükbaş hayvanlarımızı yaylaya götürüyoruz. Yollarımızın açılmasında emeği olan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarımız Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal başta olmak üzere tüm ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"Yolu Açtık, Ulaşımı Sağladık"

İş makinesi operatörü Senar Dolaz, yayla yollarında büyük bir çaba harcayarak zorlu bir mücadele verdiklerini dile getirerek,"Haziran ayının başlarında vatandaşlarımız hayvanlarını yaylaya çıkarmaya başlıyorlar. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Kırkgeçit Şantiye Şefliği olarak yurttaşlarımızın herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için çalışma yapıyoruz. 2 iş makinası ve 6 personelle devam eden çalışmamızı bugün tamamlandı. Yolu ulaşıma açtık" ifadelerinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir