Dünya Lideri: İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün Çapraz Nakil Başarıları

Dünya Lideri: İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nün Çapraz Nakil Başarıları
Dünya lideri İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, 15 kez 2'li, 10 kez 3'lü, 5 kez 4'lü, 2 kez 5'li ve 2 kez 6'lı çapraz karaciğer nakli gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü, dünya çapında tanınmış bir marka haline geldi, çünkü dünyada ilk olarak 4'lü, 5'li ve 6'lü çapraz nakilleri gerçekleştiren bir kurum olarak öne çıkıyor.

Prof. Dr. Tayfun Sönmez'in eşi Banu Bedestenci Sönmez'in adını taşıyan Çapraz Karaciğer Nakli Sistemi, donörleriyle uyumsuzluk yaşayan hastalar için nakil fırsatı sunuyor. Bu sistem, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde başarıyla uygulanıyor. Umut ışığı olan çapraz karaciğer nakillerinde önemli başarılar elde eden enstitü, dünyaya da örnek oluyor.

inonu.webp

Malatya'daki İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, dünyada ilk kez gerçekleştirilen 5'li ve 6'lı Karaciğer Eşli Değişimlerini 2024 yılında Houston'da düzenlenen The International Liver Transplantation Society (ILTS) konferansında paylaştı.

Dünyada ilk kez 6'lı, 5'li ve 4'lü çapraz karaciğer nakillerini gerçekleştiren, küresel çapraz nakil operasyonlarının lideri olan İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü, aynı zamanda küresel çapraz nakillerin %80'ini gerçekleştiren bir merkezdir. Bugüne kadar 102 hastaya umut vermiştir.

Çoklu çapraz naklinin küresel öncüsü olan enstitü, bugüne kadar 15 defa 2'li, 10 defa 3'lü, 5 defa 4'lü, 2 defa 5'li ve 2 defa da 6'lı çapraz karaciğer nakli gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir