DEÜ Yardım Elini Malatya'dan Çekmiyor

DEÜ Yardım Elini Malatya'dan Çekmiyor
Malatya'da, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından inşa edilen ve acil durumlarda konaklama amacına yönelik kullanılabilecek bir mescit oluşturuluyor.

Malatya'da meydana gelen deprem sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından Malet-2 konteyner kentte kalan depremzedeler için bir mescit inşa ediliyor.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kahramanmaraş depremlerinin ardından bölgedeki çalışmalarını denetlemek ve sahadaki ekiplere moral sağlamak amacıyla Malatya'ya ziyarette bulundu.

Rektör Hotar, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Malatya'da önemli çalışmalar yürütmekte olup, vatandaşların taleplerini dinlemekte. Bu çerçevede, DEÜ, Malatya'daki depremzedelerden gelen talep üzerine Malet-2 konteyner kentte bir mescit inşa etmeye başladı.

Üniversite tarafından yapılan açıklamada, "6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da DEÜ ekiplerimizin liderliğinde destek faaliyetlerimiz devam ediyor. Bölgeden gelen taleplere yanıt olarak, yakın zamanda kullanıma sunulacak 'Bay/Bayan Mescit' hizmetimizin temeli atıldı. Rektörlüğümüz öncülüğünde, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız tarafından MALET-2 Konteyner Kentinde başlatılan projemizin hayırlı olmasını diliyoruz. Tamamlandığında 180 metrekarelik alana sahip olacak bu hizmet birimimize katkılarından dolayı tüm mensuplarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Kurumumuz bu sefer manevi dünyamıza önemli bir katkıda bulundu. 180 kişiye kadar hizmet verebilecek, aynı zamanda acil durumlarda konaklama amaçlı da kullanılabilecek olan mescidimizin Malatya'ya ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir