Depremzedeler İçin Özel Kredi Limitleri: Konutlara 1.4 Milyon, İşyerlerine 750 Bin TL

Depremzedeler İçin Özel Kredi Limitleri: Konutlara 1.4 Milyon, İşyerlerine 750 Bin TL
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremzedeler için özel kredi limitleri belirledi: Konutlara 1.4 milyon, işyerlerine 750 bin TL.

Kahramanmaraş'taki 6 Şubat 2023 depremlerinin etkilediği Malatya'da, orta düzeyde hasar gören bina sahiplerini yakından ilgilendiren bir haber geldi. Son zamanlarda AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç, Kara Ölmeztoprak tarafından duyurulan kredi, Ziraat Bankası tarafından sağlandı.

Ziraat Bankası'nın öğrenilen bilgiye göre, 2 yıl ödemesiz ve 10 yıl vadeli faizsiz kredi vereceği duyuruldu. Televizyon sunucusu Burak Altun, ilgili kredi başvuru belgelerini sosyal medya hesabından paylaştı. Başvuru için gereken belgelerle birlikte Ziraat Bankası şubesine gitmek gerekmektedir.

"-DİLEKÇE

-KİMLİK FOTOKOPİSİ

IBAN (ZİRAAT BANKASINDAN ALINAN HESAP CÜZDANI VEYA DEKONT) (A3 KAĞIDINA DEKONT VE KİMLİK FOTOKOPİSİ AYNI KAGIT ÜZERİNDE YER ALACAK)

- YÖNETİCİYE VERİLEN VEKALETNAME

- GÜÇLENDİRME İMALATI BİTİŞ TUTANAĞI

-SEVİYE TESPİT TUTANAĞI

-YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ (DAHA ÖNCE ALINMIŞ OLAN)

- FOTOĞRAFLAR(DUJİTAL ORTAMDA)

(GÜÇLENDİRME ÖNCESİ VE YAPILAN İMALATLAR VE SONRASI)"

PEKİ, NE KADAR KREDİ VERİLECEK?

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç, Kara Ölmeztoprak, kredi limitleri hakkında kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, güçlendirme işlemleri için kredi limitlerinin bakanlık onayıyla belirlendiğini ifade etmişti. Buna göre, ağır hasarlı konutlar için 1 milyon 400 bin TL, ağır hasarlı işyerleri için il ve ilçe merkezlerinde 750 bin TL, belde ve köylerde 600 bin TL, ağır hasarlı ahırlar için 400 bin TL kredi limitleri belirlenmiştir. Orta hasarlı konutların onarım-güçlendirme kredisi 400 bin TL, orta hasarlı ahır ve işyerlerinin onarım-güçlendirme kredisinin ise 300 bin TL olduğu belirtilmiştir.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir