Büyükşehir Belediyesi Gelirlerinin %62,7'si Faize Gidiyor

Büyükşehir Belediyesi Gelirlerinin %62,7'si Faize Gidiyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ramazan Ayhan, meclis toplantısında, şehrin gelirinin %62,7'sinin faize gittiğini belirterek, bu durumun projeler üzerinde olumsuz bir etki yarattığını dile getirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Meclis Salonu'nda Başkanvekili Ramazan Ayhan yönetiminde gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Belediye Başkan Vekili Ramazan Ayhan, belediyenin yaklaşık 306 milyonluk harcamasının içinde 192 milyonunun faiz gideri olduğunu belirtti.

Büyükşehrin gelirinin yüzde 62,7’si faize gidiyor.

Büyükşehrin gelirinin %62,7'sinin faize ayrıldığını ifade eden Ayhan, Meclis toplantısında faiz harcamalarının proje gelişimini olumsuz etkilediğini vurguladı. Ayhan, “Belediyemizin büyük mali tablosun daha önce açıklamıştık. Bu mali tablo içerisinde çok ciddi bir faiz yükü vardı. Yaklaşık 306 milyon olan giderimizin içinde 192 milyon faiz gideri var. Bu da hizmet çalışmalarımızı, vaat ettiğimiz projelerin yapılmasını zorluyordu. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'yla yaptığı çok sıkı görüşmeler sonucunda iyi bir netice aldık. Neticede faizler bir yıl süreyle ertelendi. Yani bu ödemelerimiz gibi faiz yükümüz bir yıl süreyle ertelenmiş oldu” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir