Belediye ekspres hattını hizmete soktu

Belediye ekspres hattını hizmete soktu
Adıyaman Belediyesi Altınşehir-Hastane arasında ekspres otobüs hattını hizmete soktu.Adıyaman Belediyesi, ulaşımda yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Alınan son otobüslerle birlikte şehir içinde iki ayrı hatta hizmet vermeye devam eden...

Adıyaman Belediyesi Altınşehir-Hastane arasında ekspres otobüs hattını hizmete soktu.

Adıyaman Belediyesi, ulaşımda yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Alınan son otobüslerle birlikte şehir içinde iki ayrı hatta hizmet vermeye devam eden Adıyaman Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Altınşehir-Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi güzergahında ekspres hattı faaliyete geçirdi. Şehrin en batısından şehrin en doğusundaki Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine daha hızlı ulaşılmasına olanağı sağlandı.

Ekspres hattının tanıtımını şoför koltuğuna oturarak yapan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “Adıyamanlı hemşerilerimizin ulaşım noktasındaki tüm ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Bunun için 4 otobüsle devraldığımız belediyemizde ulaşımdaki araç sayımızı 30’a çıkardık. Şu an Bulvarda 13 tane 12 metrelik otobüsümüz hizmet veriyor. Çevreyolundaki araçlarımız yetersizdi, 9 metrelik araçlarımızı da bu güzergaha aktardık. Bunların yanında küçük araçlarımız da gece ücretsiz olarak hizmet vermeye devam ediyor. Altınşehir ile Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında hizmet verecek olan ekspres otobüs hattımız hizmet vermeye başladı. Bu hizmet sayesinde, aracı olmayan bir vatandaşımız acil olarak hastaneye gitmek isterse, Altınşehir’den yola çıkacak olan otobüslerimize binerek hastaneye kadar birkaç durak dışında hiçbir yerde durmayarak ulaşabilecek. Altınşehir’den çıkan ekspres otobüsümüz, Hükumet binası önünde ve Kadın Doğum Hastanesi önünde duracak, bunların dışında hiçbir durakta durmayacak, yan yola girmeyecek. Bu şekilde 45 dakika süren yolculuk 18-20 dakikaya kadar düşüyor. Bu diğer otobüslerimizdeki yükü de alacak. Talebe göre bu hatta koyduğumuz otobüslerimizin sayısını da arttırabiliriz. Adıyaman’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir