Adıyamanlı Depremzedeler Konutlarına Kavuşuyor

Adıyamanlı Depremzedeler Konutlarına Kavuşuyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle sarsılan Adıyaman'da, afet konutlarının sahiplerine anahtarları teslim edildi ve aileler yeni hayatlarına adım attı.

Vali Osman Varol, Örenli bölgesinde inşa edilen ve tamamlanan kalıcı konutlara yerleşen Sonuç ailesini ziyaret etti.

Vali Varol, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, afetzedelerin artık modern ve güvenli konutlarına kavuştuklarını belirtti.

Diğer ailelerin de peyderpey evlerine taşınmaya devam edeceğini anlatan Varol, şöyle konuştu:

"Örenli bölgesindeki kalıcı konutlarımızda ilk çaylar demlendi. O da bize nasip oldu. Bizler de ailelerimizin yerleştiğini duyunca ziyaret etmek istedik ve onlarla birlikte çay içiyoruz. Hayırlı olsun. Öncelikle Cumhurbaşkanımızın ziyaretiyle ilk kuramızı çektik. Biten konutlarda teslimat sürecini de başlattık. Belirli planlar dahilinde teslimatları gerçekleştiriyoruz. Yakın zamanda ikinci kuramızı çekeceğiz."

Yeni evine taşınan İsmet Sonuç, depremlerin ardından devletin kendilerini yalnız bırakmadığını ve ilk başlarda bu kadar kısa sürede kendi evlerine kavuşacaklarını tahmin edemediğini paylaştı.

Şu an büyük bir mutluluk içinde olduğunu belirten Sonuç, "Deprem sonrasında bir süre boyunca ailemin yanında kaldım, daha sonra konteynerde yaşamaya başladım. Allah devlete zeval vermesin." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir