10 Yıl Önce Uyarı Veren Apartman: 37 Kişinin Mezarı Oldu

10 Yıl Önce Uyarı Veren Apartman: 37 Kişinin Mezarı Oldu
Adıyaman'da 6 Şubat depreminde 37 kişinin hayatını kaybettiği Zümrüt Apartmanı ile ilgili olarak, 2010 yılında binanın tabanı ve eğimi hakkında çeşitli iddiaların dile getirildiği belirlendi.

Adıyaman Yenisanayi Mahallesi'nde bulunan Zümrüt Apartmanı, Adnan Menderes Caddesi üzerinde yer alıyordu. 6 Şubat'ta meydana gelen depremde, zemin artı 8 katlı olan bu apartman yıkıldı ve maalesef 37 kişi hayatını kaybetti. Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanıklara "Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olma" suçundan 2 yıldan 22 yıl 5 aya kadar hapis cezası talep edildi. Üç kişinin tutuklu olarak yargılandığı davanın ilk duruşması 29 Şubat'ta gerçekleşti. İkinci duruşması ise 15 Mayıs'ta görülecek. Bu davanın ilginç bir detayı ise henüz ortaya çıkmadı.

"TUTUMSUZ VATANDAŞLAR, KANIT SUNMAYA HAZIR MISINIZ?"

Hapishanedeki sanıklardan İnşaatçı Bilal K.'nın 2010 yılında apartmanla ilgili olarak dillendirilen 'Binada sorunlar var, bina çökecek' iddialarıyla ilgili olarak, çeşitli resmi kurumlardan aldığı evrakları kullanarak apartmanın sağlam olduğunu kanıtlamaya çalıştığı ortaya çıktı. Aralık 2010'da, apartmana astığı afişte, "Bu binada en ufak bir kusur olmadığını biz kanıtladık. İddia eden vatandaşlar, kanıt sunmaya hazır mısınız?" başlığı altında Adıyaman Belediyesi'nden alınan Yapı Kullanma İzin Belgesi, Makine Mühendisinin Rutin Ölçüm Raporu, Jeoloji Mühendisi'nin Zemin Araştırma Raporu ve İnşaat Mühendisleri tarafından yapılan yapısal uygunluk raporları bulunuyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir