Baturhan Öğüt, “Siz yıkmazsanız, Sürgü kırığı yıkar”

Baturhan Öğüt, “Siz yıkmazsanız, Sürgü kırığı yıkar”
Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından ağır hasar aldığı düşünülerek yıkımına başlanan ancak yanlışlık yapıldığı ortaya çıkan bina, 14 aydır ne yıkıldı ne de tamir edildi.

Şehrin en yoğun noktasında Çevreyolu ile Emeksiz Caddesi'nin kesiştiği köşede bulunan Açıl İş Merkezi, aylardır süren tehlikeli durumuyla gündemde. Her gün binlerce insanın ve aracın geçtiği bu iş merkezi, ne tadilat gördü ne de yıkıldı.

Depremin ardından yapılan hasar tespitlerinde önce 'ağır', ardından 'az hasar' alan Açıl İş Merkezi, iddialara göre yanlışlıkla yıkılmaya çalışıldı. Ancak yapılan mahkeme sürecinin ardından yıkım durduruldu ve iş merkezi öylece bırakıldı.

Yıkım çalışmalarının başladığı noktada, demirlerde sallanan beton parçalarıyla dolu bir manzara oluşurken, giriş katlarında bulunan esnaf ise sanki hiçbir şey olmamış gibi işlerine devam etti.

Duruma kayıtsız kalmayan Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt, “Siz yıkmazsanız, Sürgü kırığı yıkar” imasını yaptı.

Öğüt, sosyal medya hesabında;

“Bugün Malatya da çekilen bir fotoğraf. Depremden kaç ay geçmesine rağmen bu yapılar neden hâlâ yıkılmıyor ve neyi bekliyorsunuz? Hasarlı yapının mahkemesi mi olur kepçeyi vurur yıkar geçer yerine deprem dirençli yapı yaparsın. 6 Şubat'ta kırılmayan ve 6,0'lık deprem üretme potansiyeline sahip Ters bindirme sürgü kırığı üzerinde olacak bir deprem bu yapıları yıkar geçer. Neyin inadı bu? Yıkın şu yapıların hepsini.” İfadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir