Anız ve Ot Yangınları Artıyor: Yangınla Mücadele Önlemleri Önem Kazanıyor

Anız ve Ot Yangınları Artıyor: Yangınla Mücadele Önlemleri Önem Kazanıyor
Güngör, bölgede anız ve ot yangınlarının arttığını belirtti. Bu durum, yangınla mücadele önlemlerinin daha da önemli hale gelmesini gerektiriyor.

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte orman yangınları tehlikesi de artıyor. Orman Genel Müdürlüğü, Malatya ve birçok ilde olası yangınlara karşı önlemleri başlattı.Bu çerçevede, Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, çalışanlarına yangınlara karşı hazır olmaları için denetim ve detaylı eğitim düzenledi.

orman2.webp

Programda konuşan Elazığ Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Güngör, “Bilgileri tazelemek amacıyla iş sağlığı ve ilk yardım ekibiyle birlikte bir eğitim düzenledik. Sabahtan ilk yardım eğitimimizi, iş sağlığı ve güvenli eğitimimizi ve teorik orman yangınlarıyla mücadele eğitimlerini tamamladık. Burada dört tane arazöz ekibimiz var. Bir tane daha gelecek. Beş tane arazöz ekibimiz olacak Malatya’da. Arazöz ekiplerimizle yangınla mücadelede kullanılmak üzere bulunması gereken alet ve malzemelerinin denetimini yapıyoruz. Eksikler varsa yıpranmış olanlar varsa bunların telafi yönüne gitmeye çalışacağız. Yangınlara karşı hazırız. Allah büyük yangın göstermesin. Kazasız, belasız, yangınsız bir sezon diliyorum ”dedi.

Bölgede daha çok anız ve otların yanmasıyla ilgili vakaların arttığını belirten Güngör, şunları söyledi:“Bizim yangınlarımız daha çok ne diyeyim size? Orman olmayan alanlarda meydana geliyor. Anız yangını, ot yangını, bağ bahçeden türeyen yangınlar şeklinde meydana geliyor. onlara da arkadaşlarımız itfaiyeyle birlikte en kısa sürede müdahale edip Kontrol altına almayı ve sokmaya çalışıyorlar. Geçen sene 29 ufak çaplı yangınlarımız oldu. Bu sene inşallah kazasız belasız bir sezon diliyorum.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir