Akdeniz Meyve Sineği'ne Karşı Mücadelede Önemli Öneriler

Akdeniz Meyve Sineği'ne Karşı Mücadelede Önemli Öneriler
Üreticilerin menfaati için Akdeniz Meyve Sineği'ne karşı mücadelede özenli ve dikkatli olmak büyük önem taşır; doğru önlemlerle hasat verimliliği artırılabilir.

Akdeniz Meyve Sineği, şu anda kayısı bahçelerinde tespit edilmemiş olsa da, geç olgunlaşan meyvelerde risk oluşturabilir. Bu nedenle üreticilerin, özellikle Temmuz-Ağustos ve sonrasında olgunlaşan meyveleri izleyerek Akdeniz Meyve Sineği'ne karşı kesinlikle mücadele etmeleri gerekmektedir.

sinek.webp

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

- Akdeniz Meyve Sineği'ne karşı mücadelede dikkatli ve duyarlı olmanın üreticiler için faydalı olduğu vurgulanmıştır. Bu mücadelede kültürel önlemler arasında; şeftali, incir, Trabzon hurması ve nar gibi meyvelerin dikilmemesi, yere dökülen meyvelerin toplanıp imha edilmesi büyük önem taşımaktadır.

- Biyolojik ve Biyoteknik Mücadele: Ülkemizde parazitoit bulunmadığı için biyolojik mücadele seçeneği uygulanamamaktadır. Bazı ülkelerde laboratuvarda üretilen sterilize edilmiş sineklerin salınmasıyla mücadele edilmektedir.

- Kimyasal Mücadele: Meyveler olgunlaşmadan önce feromon tuzaklarıyla sinek çıkışları kontrol edilmelidir. Sinek tespit edilirse ve meyvelerde zarar görülürse ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlama sürecinde Tarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından önerilen ilaçlar tercih edilmelidir.

- Akdeniz Meyve Sineği'ne karşı mücadelede özenli ve hassas olmak üreticilerin yararınadır.''

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir