2020 Elazığ Depremi: 2023 Durumu İçin Bilgi Talebi

2020 Elazığ Depremi: 2023 Durumu İçin Bilgi Talebi
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, 2020 Elazığ depreminde zarar gören binaların 2023'teki durumunu kamuoyuna doğru bir şekilde aktarmak için ilgili kurumlardan cevap talep etti.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Malatya'daki 2020 Elazığ depreminde zarar gören ve güçlendirme bekleyen yapıların 2023'teki durumu hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini istedi.

Oda, ilgili kurumların bu konuda yanıt vermesi için talepte bulundu. Sorulan sorular şu şekilde:

“Malatya İlinde 24 Ocak 2020 Elazığ/Sivrice depremi sonrasında ağır/orta hasarlı olarak tespit edilen kaç bina vardır?

24 Ocak Depremi sonrası gerekli güçlendirmesi yapılmayan kaç bina Şubat 2023 Depremlerinde yıkılmıştır?

İçişleri Bakanlığına bağlı AFAD’ın oluru ile Malatya Valiliğinin süre uzatım kararından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının bilgisi ve onayı var mıdır?

Malatya İlinde yaşanan bu yıkımlarda merkezî idare ve yerel yönetimlerde karar verici konumunda olan sorumlular hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?

Soruyoruz ve sormaya devam edeceğiz. Çünkü aynı acıları tekrar tekrar yaşamak istemiyoruz. Biliyoruz ki yargılama süreçlerinde merkezi idare ve yerel yönetimlerin sorumluluğu ve işlevi görmezden gelinip, merkezî idare ile yerel yönetimlerin kentleşme ve imar politikalarındaki hatalı kararlarının kusur olarak ortaya konup, esas sorumlular, yani karar alıcılar cezalandırılmadan ülkemiz enkaz altında kalmaya devam edecektir.” soruları soruldu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir