Yıkım Oranı Göreve Başlandığından Bu Yana %15'ten %98'e Yükseldi!

Yıkım Oranı Göreve Başlandığından Bu Yana %15'ten %98'e Yükseldi!
Malatya’da hayalet binaların sonu geliyor! Vali Yazıcı, göreve başladığında yüzde 15 olan yıkım oranının şu an yüzde 98’e ulaştığını belirtti.

6 Şubat 2023'te gerçekleşen depremlerde Malatya'da 6 binden fazla bina yıkılmış, 35 bin 891 bina ise ağır hasarlı olarak belirlenmişti.

Turgut Özal Üniversitesi ve 7 Aralık Kilis Üniversitesi tarafından birlikte organize edilen “Deprem ve Ruh Sağlığı: Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma Çalıştayı”na katılan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, son yıkım oranını açıkladı.

ersin.webp

Malatya’da Hayalet Binalara Son!

Göreve başladığında Malatya'daki yıkım oranının yüzde 15 olduğunu belirten Yazıcı, şu anda bu oranın yüzde 98’e ulaştığını söyledi.Yazıcı,“Hayalet binaları ortadan kaldırıp, vatandaşlarımızın hafızasında oluşan kötü anıları silmeye çalışıyoruz. Çarşı merkezi fiziksel anlamda ayağa kaldırdığımızda, psikolojik olarak vatandaşlarımız daha iyi olacaktır. Travmaların atlatılabilmesi sadece binaların yıkılması ve onarılması ile değil, aynı zamanda başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza vereceğimiz psikolojik desteklerle mümkündür. Bizler travmalara yönelik bilimsel olarak bu tarz çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.Öğretmenlerimize de 6 Şubat’tan önce okullarımızda eğlence, spor, kültür ve sanatla ilgili neler yapılıyorsa aynı şekilde deprem sonrası da devam edilmesi yönünde talimat verdim. Çünkü sosyal etkinliklerle çocukların kendilerini normal hissetmeleri bizler için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir