Yeşilyurt Belediyesi Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimlerini Sıklaştırıyor

Yeşilyurt Belediyesi Kurban Bayramı Öncesi Gıda Denetimlerini Sıklaştırıyor
Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı, Kurban Bayramı öncesi sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmek için iş yerlerinde yoğun denetimler yapıldığını belirtti.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki restoranlar, tatlıcılar, şekerleme satış noktaları, kasaplar, pastaneler ve marketleri denetleyerek, genel hijyen koşullarını ve fiyat listelerini kontrol etti.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Yeşilyurt genelinde iş yerlerindeki denetimlerini sıklaştıran Yeşilyurt Belediyesi ekipleri, vatandaşların güvenle alışveriş yapmalarını sağlamak için yoğun çaba harcıyor.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, yıl boyunca gerçekleştirdikleri rutin denetimleri özel günlerde artırarak devam ettirdi. Tatlı ve şekerleme üretim ve satış noktaları ile marketler, kasaplar, fırınlar ve restoranlara yönelik denetimlerine öncelik verdi. Vatandaşların sağlık standartlarına uygun, lezzetli gıdalar tüketmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde, işletmelerin üretim ve depolama alanları, kullanılan malzemeler, hijyen koşulları, fiyat listeleri, ürün gramajları ve etiketler ile iş yeri açma ruhsatları titizlikle incelendi.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, Kurban Bayramı öncesinde halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaları tüketmesini sağlamak amacıyla çeşitli iş kollarına ait iş yerlerini denetlediklerini belirtti.

Başkan Yardımcısı Dikenli, vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalara erişebilmesi için denetimlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü vurgularken,''Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir. Vatandaşların bayramı sağlıklı ve huzur içinde geçirmeleri, sağlıklı koşullarda hazırlanan gıdalara ulaşabilmeleri için her türlü önlemi alıyoruz. Kurban Bayramına artık sayılı günler kala ilçemizdeki market, kasap, lokanta, şekerci, tatlıcı, pastane ve manavlarda ki rutin denetimlerimiz devam etmektedir. Arife günü ve bayram süresince bu denetimlerimiz devam edecektir. Denetimlerimiz esnasında hem esnaflarımızın bayramını kutlarken diğer taraftan düzeltilmesi gereken yerlerle ilgili uyarılarımızı yapıyoruz, onlarda gereken çalışmaları yapıyorlar. Esnafımıza bayram öncesi hayırlı işler bol kazançlar dilerken, hemşehrilerimize de mutlu bayramlar diliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir