Nilüfer Zontul Aktaş

Nilüfer Zontul Aktaş

Yeni Yıla Anlamlı Mesaj İdi Çocuklardan

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürüttüğümüz’ Kırmızı hayatın rengi olsun ölümün değil ‘projemiz anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Hacı İbrahim Işık İlkokulu öğrencileri ‘çocuklar ölmesin’ yazılı el emeği şapkalarını da taktılar.

Yeni yılın barış sevgi hoşgörü getirmesi dileklerinin belirtildiği kartlar en çok savaş mağduru çocuklar için çocukların dilinden anlamlı idi. ‘Çocuklar ölmesin’ sloganı ile çocuk ve kalp figürleri çizilerek dünyanın yaşanılır kılınmasına dairdi…

Çocuk yüreğinde berrak su gibi olan sevgi, kartlara yansıdı. Onlar geleceğimizdi yansıtacağımız her türlü güzellik bize ve dünyaya dönecekti.

Bu kartlar İngiltere Oksford’da ZONTUL film şirketinden Necati Zontul ve Tim Wilson tarafından gönüllü hazırlandı. Dört dilde ‘kırmızı hayatın rengi olsun’ yazılı kartları hazırlamak çocuklara anlamlı bir mutluluk kattı.

Öğrencilerin "Çocuklar ölmesin", "Çocuk kanı akmasın" mesajlarının yer aldığı kartlar, ASELSAN Malatya Yetkili Bayi ve Servisinin sponsorluğunda 81 ilin valiliğine ve bazı ülkelerdeki kurum ve kuruluşlara, milletvekillerine gönderildi. Sponsor Recep Bakırcı’da programa iştirak etti.
 
Etkinliği yeni yılda mesaj verebilmek amacıyla gerçekleştirdik."Öğrencilerimiz de 'çocuk kanı akmasın', 'çocuklar ölmesin' diyerek bir nefes olmak istedi DÜNYA BARIŞINA...

Bütün çocukların sıcak evlerinde anne ve babalarıyla yaşaması temennisindeyiz "Savaşların bedelini çocuklar ödemesin. Onlar da hayata gülerek oynayarak doysunlar. Oynamanın zevkine vararak yaşasınlar. Eğitim ve öğretimlerini alsınlar" …

Bu insanlığın insanlık sorunu olmalı ve çocuğa dair her şey gözetilmelidir.

Sevgiyle aralansın  tüm yollar. Dert edindiğimiz gerçeklere destek veren başta Darendeli gazetemiz olmak üzere Zontul Films’e , Aselsan Malatya yetkili bayisine teşekkürü bir borç biliriz.

GÖZLERİ GÜLSÜN DİYE ÇOCUKLARIN

Tellere takılmış uçurtmaları çıkardım bugün,
Kafeslerde ki tüm kuşları saldım..
Penceresiz duvarlara kalemle ışıklar yaptım..
Gözleri gülsün diye çocukların...
 
Gözleri gülsün diye çocukların
Balonlar uçurup, gamzelerine şekerlemeler taktım..
Balıklar çizdim gözyaşlarına,
Ağlamaları hemen dursun diye..
 
Yolları kestim arabalara,
Her yeri oyun alanı yaptım..
Ağaçlar diktim yüreklerine büyüklerin,
Özgürce saklambaç oynasınlar diye..
 
Yağmurlarla gülen yüzler damlattım,
Hiç bir yavru masumca ağlamasın diye..
Yıldızlardan kalpler fırlattım evrene
Tüm çocuklar! sevgiye doysun diye..
 
NİLÜFER ZONTUL AKTAŞ

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nilüfer Zontul Aktaş Arşivi