Yanında Bulundurmayanlara 13 Bin Lira Ceza

Yanında Bulundurmayanlara 13 Bin Lira Ceza
Malatya'da trafik kurallarını ihlal eden ehliyetsiz sürücülere uygulanacak ceza 12,978 TL olarak belirlendi. Güvenliği sağlamak adına alınan bu kararla ehliyetsiz araç kullanımı büyük bir mali yük getirecek.

Malatya'da güvenliğin sağlanması için kural ihlal eden sürücülere uygulanacak cezalar, 2024 yılı için belirlendi. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girdi. Yeni yılla birlikte trafik cezalarına %58,46 oranında zam yapıldı. Bu yıl önemli ölçüde artan trafik cezaları arasında dikkat çeken, ehliyetsiz araç kullanan sürücülere uygulanan para cezası oldu. 2023'te 8,190 TL olan ehliyetsiz araç kullanma cezası, bu yıl yapılan zamlarla birlikte 12,978 TL olarak belirlendi. Yani, ehliyetsiz sürücüler yaklaşık 13 bin Türk lirası ödemek zorunda kalacak.

Trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların güvenliği için hayati önem taşıyor. Bu nedenle Türkiye'de trafik kurallarını ihlal eden sürücülere para cezası verilerek yaptırım uygulanıyor.

TRAFİK CEZASI NE KADAR SÜREDE ÖDENMELİ?

Trafik cezası tebliğ edildikten sonra cezanın 30 gün içinde ödenmesi gerekmektedir. Cezanın 15 gün içinde ödenmesi durumunda sürücü %25'lik indirimden yararlanabilir. Aksi takdirde 30 günlük sürenin aşılması durumunda faiz işlemeye başlar.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir