Yağdonduran Tüneli: Zaman Tasarrufu ve Güvenlik İle Modernize Edilmiş Bir Ulaşım Yapısı

Yağdonduran Tüneli: Zaman Tasarrufu ve Güvenlik İle Modernize Edilmiş Bir Ulaşım Yapısı
Yağdonduran Tüneli, Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında seyahat süresini 10 dakika kısaltarak güzergâhı 2,2 kilometre kısa tutuyor; ayrıca uzaktan kontrollü yangın söndürme sistemi ve kamera izleme ile donatılmış.

Sivas'ın Kangal ile Ulaş ilçeleri arasında yapılan 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tüneli, sürücülere zaman ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Kış aylarında sık sık kapanan Sivas-Malatya karayolundaki Yağdonduran bölgesinde 2016 yılında yapımına başlanan tünel, hizmete girdiğinde sürücülerin yaşadığı zorlukları sona erdirdi. Kış aylarında sürekli kapanma riskiyle karşı karşıya olan Yağdonduran Tüneli'nin detaylarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Bunları Biliyor Musunuz' bölümünde paylaştı.

Bakan Uraloğlu, “Sivas'ın ulaşım ağının gücüne güç katan Yağdonduran Tüneli. Kışın yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle aksayan ulaşımı tünel konforuyla kesintisiz hale getirdik” diyerek konuştu.

Seyahat süresini 10 dakika kısaltan ve güzergâhı 2,2 kilometre kısaltan Yağdonduran Tüneli, yaklaşık olarak toplamda 3.200 metre uzunluğunda (gidiş ve dönüş olmak üzere çift şerit) şeklinde planlandı. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek uzaktan kontrollü yangın söndürme sistemine sahip olan tünel, aynı zamanda çok sayıda kamera ile sürekli olarak izleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir