Vali Ersin Yazıcı'dan Akçadağ Süt ve Et Üretimi Tesislerine Ziyaret

Vali Ersin Yazıcı'dan Akçadağ Süt ve Et Üretimi Tesislerine Ziyaret
Vali Yazıcı, Akçadağ'da süt ve et üretimi yapan tesisleri ziyaret etti. İşletme sahiplerinden bilgi aldı, değerlendirmelerde bulundu ve taleplerini dinledi.

Vali Ersin Yazıcı, Akçadağ ilçesinde et ve süt üretimi üzerine faaliyet gösteren üretim tesislerini ziyaret etti. İncelemeleri sırasında Vali Yazıcı'ya, Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, ilgili kurum müdürleri ve işletme sahipleri eşlik etti.

Yazıcı, hayvancılık faaliyetlerine 2010 yılında başlayan Dutpınar Hayvancılık-Süt işletmesini ziyaret etti. Bu işletme, 3000 baş kapasiteli süt ve 2000 başlık besi işletmesini içermektedir. Ziyaret sırasında işletme sahibi Mehmet Öner'den günlük süt üretimi ve işleme süreci hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Yazıcı, 2021 yılında hayvancılık faaliyetlerine başlayan Mihman Et Hayvancılık-Damızlık Koyun İşletmesini ziyaret etti. Bu işletme, 3500 baş kapasiteli koyun işletmesini barındırmakta olup, ziyaret sırasında işletme yetkilisi Münir ÖlmezToprak'tan 1635 baş hayvanın bulunduğu ve işletmenin genel durumu hakkında bilgi aldı.

Son olarak, 2011 yılında hayvancılık faaliyetlerine başlayan Atasancak Hayvancılık-Süt İşletmesini ziyaret etti. Bu işletme, 3500 baş kapasiteli süt işletmesine sahiptir. Vali Yazıcı, işletme sahibi Mehmet Ali Yılmaz'dan tesisin üretim kapasitesi ve sağladığı istihdam ile ilgili bilgi aldı.

Ziyaretlerin ardından Yazıcı, ziyaret ettiği tesisler hakkında değerlendirmelerde bulundu ve işletme sahiplerinin görüş ve taleplerini dinleyerek ziyaretini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir