Ticaret Bakanlığı'nın Tüketici Koruma Çabaları: Malatya'da Beklenen Sonuçlar

Ticaret Bakanlığı'nın Tüketici Koruma Çabaları: Malatya'da Beklenen Sonuçlar
Ticaret Bakanlığı, tüketicileri korumak için fiyatlandırma hatalarına karşı önlemler alacak, Malatya'da da etkili sonuçlar bekleniyor.

Malatya'da marketlerde gıda fiyatlarının yükselmesi, araba bulmanın zorlaşması ve çimentonun aşırı yüksek fiyatla satılması hepimizi hayli rahatsız etmişti. Peki, bu durumun sorumlularına ne oldu? Yanıt: 61 Milyon Lira Para Cezası!

Fazla Ücret Uygulayan Ve Stokçuluk Yapan İşletmelere 61 Milyon Lira Para Cezası

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, yüksek ücret talep eden ve stokçuluk yaptığı belirlenen işletmelere 61 milyon lira para cezası kesti.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun 2 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantısında, özellikle marketlerdeki temel gıda ve ihtiyaç ürünlerindeki aşırı fiyat artışlarına odaklanılarak; otomotiv sektöründe stokçuluk eylemleri, hazır beton ve çimento sektöründeki aşırı fiyat artışları ve ekmek fiyat tarifelerine uymayan satışlar incelendi.

Yapılan incelemeler sonucunda Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, aşırı fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı belirlenen işletmelere toplam 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası verdi.

Ticaret Bakanlığı'nın, piyasalarda fiyatlandırma davranışlarını düzelterek tüketicileri olumsuz etkileyen eylemler karşısında gerekli idari önlemleri almaya devam edeceği öğrenildi.

İdari önlemlerin en kısa sürede Malatya'da da etkili olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir