Sultansuyu Tarım İşletmesi'nden Karacabey İşletmesi'nde Satılacak 73 Safkan Arap Koşu Tayları

Sultansuyu Tarım İşletmesi'nden Karacabey İşletmesi'nde Satılacak 73 Safkan Arap Koşu Tayları
Karacabey İşletmesi'nde düzenlenecek açık artırmada satışa çıkacak olan Sultansuyu Tarım İşletmesi'ne ait 73 safkan Arap koşu tayının isimleri açıklandı.

TİGEM, Osmanlı'dan günümüze safkan Arap atı yetiştiriciliğini profesyonel bir şekilde sürdüren dünyanın en köklü kuruluşudur. Şirket, düzenli olarak tutulan kayıtlar ve soy kütükleriyle gen kaynağını korumaktadır. 2024 yılında yapılan safkan Arap atı satışında, ilk sırayı Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi kazandı.

Bursa, Eskişehir ve Malatya'daki çiftliklerinde yetiştirdiği 1 ve 2 yaş arası dişi/erkek safkan Arap taylarını, her yıl olduğu gibi Karacabey Tarım İşletmesi ve İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda düzenleyeceği açık artırma etkinlikleriyle yetiştiricilerin ilgisine sunacak olan TİGEM; ilk müzayedesini 2 Temmuz Salı günü gerçekleştirecek. Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen toplam 73 adet koşu tayı, Karacabey İşletmesi'nde düzenlenecek açık artırmada satışa çıkarılacak.

İlk açık artırmada sergilenecek safkan Arap tayları arasında; Onurkaan, Ayabakan, Turbo, Özgünhan, Ateştopu, Madrabaz, Berksoy, Sonalp, Baba Mevlüt, Özhaber, Yılmabaşar gibi ünlü aygırların yavruları yer alacak.

at.webp

TİGEM'in Sultansuyu Tarım İşletmesi tarafından yetiştirilen 73 baş safkan Arap koşu tayının satışı, 2 Temmuz'da saat 13.00'te Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü Atçılık tesislerinde Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda gerçekleştirilecek.

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen ve 2 Temmuz'da Karacabey İşletmesi'nde düzenlenecek açık artırmada satışa sunulacak tayların isimleri şunlardır: “Ağa Miran, Asil Cengaver, Alvin, Alaycı Kuş, Alaca Höyük, Aydilan, Ay Parıltısı, Ateş Tufanı, Atayurt, Bay Araz, Batuga, Baterist, Barlabey, Çatalcabeyi, Canfeza, Budapeşte Gülü, Beyaz Yakamoz, Çığgibi, Çevikkas, Çelik Toynak, Çelik Kale, Dostbaşar, Distile, Çölgeçen, Çöl Güzeli, Gülgülay, Estel, Elmapınar, Durucasu, Gündüzlü, Gümüş Yalın, Gülkafkas, Gökhisar, İncili Han, Hürmetçi, Hoş Esinti, Hevselim, Kalem Kıran, Işıkören, Kafkas Yiğidi, İnzibat, Koşbaşar, Karakısrak, Kandaş, Kalender Tay, Mavi Ladin, Kurudut, Kudretli Kan, Köprücek, Nergis Sultan, Naifseda, Mimoza, Meşe Palamudu, Parlak İnci, Pareli, Öz Odin, Özgünvera, Severbey, Serateş, Sanatkar, Peri Ateşi, Taht Güzeli, Taç Yele, Sırça Köşk, Silahtar, Yağız Ateş, Yağmur Kokusu, Uzun Yaz, Ulu Beden, Zor Odin, Yol Gezer, Yer Titreten, Yar Ateşi.”

2023 yılında 275 baş safkan Arap koşu ve elit tay satışlarından 103 milyon TL gelir elde ederek satış rekoru kıran TİGEM, bu yıl da aynı başarıyı sürdürmeyi hedeflemektedir. Geçen yıl yapılan satışlarda Sultansuyu Tarım İşletmesi önemli bir rol oynamış ve rekor satışlara önemli katkıda bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir