Söğütlü Cami Yeniden İnşası: Yer Bulma Sorunu Devam Ediyor

Söğütlü Cami Yeniden İnşası: Yer Bulma Sorunu Devam Ediyor
Söğütlü Cami'nin yeniden inşası için Malatya'da uygun bir yer bulunamadığı bildiriliyor, bu durum proje sürecinde önemli bir engel olarak karşımıza çıkıyor.

6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar gördüğü için yıkılan Söğütlü Cami'nin nereye yapılacağı konusunda Malatya'da yaşanan belirsizlikler arttı, özellikle proje yerinin tartışmalara neden oldu.

Söğütlü Cami'nin yerinde yeniden yapılması kararının ardından Emekliler Parkı'na yapılması fikri ortaya atılmıştı, ancak bu öneri üzerine çıkan itirazlar sonucunda bir kez daha yer değişikliği gündeme geldi.

Malatya'da Söğütlü Cami'nin yeniden inşa sürecinde uygun bir yer bulunamaması, son olarak Yeni Cami yakınında bir alanın projeye dahil edilmesiyle tartışmalar daha da şiddetlendi.

“Bu malatya’ya ihanettir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Dünyada örneği yok, bir bahçeye iki cami yapılıyor” diyerek, Söğütlü Cami'nin projedeki konumuna karşı tepki gösterdi.

“Malatya'da Söğütlü Cami ile Yeni Cami yan yana yapılacak” diyen Ağbaba, “Olacak şey değil. Bu Malatya’ya ihanettir. Mecliste de dile getirdim. Yeni Cami ile Söğütlü Cami’yi yan yana yapacaklar. Bir şehre bu kadar ihanet edilemez. Şehir maalesef bazı rantçılara teslim edilmiş durumda. Gücü olanlar kendi iş yerleri ve sitelerini yaptırıyorlar, gücü olmayan da mağdur ediliyor” şeklinde konuştu.

Ağbaba, esnafın zarar gördüğünü belirterek, “Tam bir sorumsuzluk ve liyakatsizlik var. Esnafa çağrım; bir araya gelin sesinizi yükseltin” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir