Otomotiv Ticaretinde 6 Ay - 6 Bin Kilometre ve İlan Kısıtlaması Süresi Uzatıldı

Otomotiv Ticaretinde 6 Ay - 6 Bin Kilometre ve İlan Kısıtlaması Süresi Uzatıldı
Ticaret Bakanlığı, otomotiv ticaretindeki "6 Ay - 6 Bin Kilometre ve İlan Kısıtlaması" düzenlemelerinin süresinin uzatıldığını duyurdu, bu adımın sektördeki denge ve tüketicilerin korunması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ticaret Bakanlığı, otomobil satışlarında geçerli olan 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesinin 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. Bakanlık, yazılı açıklamasında, bu düzenleme çerçevesinde otomobil yetkili bayilerine ve oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL ceza kesildiğini ve ilan kısıtlamalarına uymayanlar için ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

ticaret.jpeg

Bu kapsamda, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip olanlar ve bir takvim yılı içinde yetki belgesiz olarak üçten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı yapan gerçek ve tüzel kişilerin, 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesine aykırı satışlarının Noterlikler tarafından engellenmeye devam edileceği belirtildi. Açıklamada, "Bakanlık olarak hem tüketiciler lehine fiyat istikrarını sağlamak, hem de sektör yetkillieri için adil ve dengeli bir piyasa yapısını tesis etmek amacıyla çalışmalar titizlikle sürdürülecek ve gerek görülmesi haline ilave tedbirler alınacaktır" ifadelerine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir