Osmaniye'de Depremzedeler İçin Yeni Konutlar Tamamlandı

Osmaniye'de Depremzedeler İçin Yeni Konutlar Tamamlandı
Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan konutların tamamlandığını ve hak sahiplerinin taşınmaya hazır olduğunu belirtti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karaömerli Mahallesi'nde geçen yıl ağustosta başlanan 192 kalıcı konutun inşaat ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

2 + 1 ve 3 + 1 planındaki dairelerden oluşan 12 blok, altyapı çalışmalarının da bitirilmesiyle taşınmaya hazır hale getirildi.

Hak sahipleri, kura ile belirlenen 192 daireye depremzedelerin bu ayın sonunda yerleşmesi bekleniyor.

"Depremzedeler için sıcak bir yuva oluşturulmuştur"

Sumbas Belediye Başkanı Zeki Demiroğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerden ilçenin de etkilendiğini ifade etti.

Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği felakette, evlerin yıkıldığını veya ağır hasar gördüğünü belirten Demiroğlu, ilçede depremden etkilenenler için hızla çalışmaların başladığını vurguladı.

Demiroğlu, evlerini kaybeden depremzedeler için TOKİ tarafından geçen yıl ağustosta 37 dönümlük alanda başlatılan kalıcı konut yapımının tamamlandığını açıkladı.

Hak sahipleri için belirlenen konutların taşınmaya hazır olduğunu ifade eden Demiroğlu, şunları söyledi: "İlçemize TOKİ tarafından yaptırılan 2+1 75 metrekare ve 3+1 85 metrekarelik konutlar, yatay mimari şekline göre yapıldı. Sosyal donatısı, iş yeri olan konutlarımızın iç dizaynları tamamlanmış, depremzedeler için sıcak bir yuva oluşturulmuştur. Konutların çekilişi yapılarak anahtarlar hak sahiplerine teslim edildi. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bazı hak sahipleri gelip konutlarının temizliğini bile yaptı. Çok kısa süre içinde depremzedelerin yeni yuvalarına taşınmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir