MTSO, Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi

MTSO, Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, cazibe merkezleri arasında yer alan Malatya'ya ciddi firmaların yatırım için geldiğini kaydederek, 'Bu yatırımların büyük bir kısmı verilirse, Malatya şuanda bulunduğu konumun çok ötesine çıkacaktır. Çok ciddi firmalar var. Sektörel dağılımı da çok güzel' dedi.

MTSO, Mart ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. 15 Temmuz Şehitleri Meclis Toplantı Salonu’nda, Meclis Başkanvekili Ali Seydi Ünlü başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, 2017 Şubat ayı mizanı okunarak, oylandı.

Toplantıda daha sonra MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, oda çalışmaları hakkında bilgiler vererek, gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Erkoç, Hollanda, Almanya ve İsviçre’de yaşanan skandalları kınayarak, “Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermemesi ve ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’nın Rotterdam Başkonsolosluğuna geçmesini engellemesini kınıyorum. Bakan Kaya’nın maruz kaldığı, diplomatik kurallar, demokratik teamüller ve ahlaki normlarla tamamen çelişen, çirkin, seviyesiz ve antidemokratik uygulamayı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bir süreden beri, çeşitli Avrupa ülkelerinin bakanlarımıza yönelik benzer uygulamalarını endişeyle takip ediyoruz. Rotterdam’da Bakanımıza, diplomatik misyonumuza ve vatandaşlarımıza ve medya mensuplarımıza yönelik yaşananları ancak ve ancak ’rezalet’ olarak nitelendirebiliriz. Türkiye’nin son 15 yılda yakaladığı ekonomik büyüme, siyasi istikrar ve özgürlükler Avrupa ülkelerini tedirgin ediyor. Her fırsatta bize demokratlık dersi veren Avrupa Birliği’nin üyesi olan Hollanda söyledikleri ile yaptıklarının bir olmadığını göstermiştir” dedi.

“334 yatırımcı müracaatta bulundu”

Erkoç, Malatya’nın 23 cazibe merkezi içerisine yer aldığını ve şuana kadar 334 ciddi yatırımcının başvuruda bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Bu Malatya için hayati önem arz eden bir projeydi. İlk müracaatları aldık. 23 il içerisinde en avantajlı il Malatya olduğu gerçektir. Kalkınma Bankası ve yatırım destek ofisimizin aracılığı ile yapılan müracaatlar bunun da böyle olduğunu gösteriyor. Şimdiye kadar 334 yatırımcı müracaatta bulundu. 10 milyarlık yatırım ve 43 bin istihdam söz konusudur. Malatya, ticari ve sanayi altyapısını geliştirdiği için ciddi anlamda cazibe merkezinden dolayı yoğun ilgi gördü. Çok ciddi firmaları odamızda ağırladık, onlarla ilgili çalışmaları yaptık. Bu yatırımların büyük bir kısmı verilirse, Malatya şuanda bulunduğu konumun çok ötesine çıkacaktır. Çok ciddi firmalar var. Sektörel dağılımı da çok güzel."

“2017 yılında inşallah çok daha olumlu ve yüksek bir büyüme gerçekleştireceğiz”

Türkiye’nin 2016’da yüzde 3 büyüdüğünü kaydeden Erkoç, “Ülke olarak geçen yıl oldukça sıkıntılı günler geçirmemize karşın 2016’yı yüzde 3 büyüme ile kapatmış olmamız Türkiye’nin potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi. Çevre ülkelerdeki istikrarsızlıklar, 15 Temmuz’da yaşanılan hain darbe girişimi ve terör olayları dahil olmak üzere birçok sıkıntıya rağmen Türkiye büyümeyi başardı. En zor şartlarda milletçe el ele vererek beklentilerin üzerinde büyüyebileceğimizi gösterdik. Önümüzdeki günlerde üretimi ve sanayiyi merkeze alarak büyüme ivmemizi daha da güçlendireceğimizi düşüyorum. Bunun için hükumetin attığı önemli adımlar var. Yerli sanayi, üretim ve istihdamı destekleyen, katma değer yaratan, dünya ile rekabet edebilen bir ekonomi oluşturmaya yönelik attığımız adımları güçlendirirsek daha yüksek ve sürdürülebilir büyüme oranlarını yakalayabiliriz. Ülke olarak bu potansiyele ve bunu hayata geçirecek vizyona sahip olduğumuza gönülden inanıyorum. 2017 yılında inşallah çok daha olumlu ve yüksek bir büyüme gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“Üretim Reform Paketi’yle ihtiyaçların tümünün karşılanacağını söyledi”

Erkoç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla birinci OSB’de toplantı yaptıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

“Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Malatya’daki Organize Sanayi Bölgeleri hakkında brifing verildi. İhtiyaç duyulan kamulaştırma bedelleri ve ödenek taleplerini iletti. Bakan Özlü referandum sonrası hayata geçirilecek Üretim Reform Paketi’yle ihtiyaçların tümünün karşılanacağını söyledi.”

“Savunma Sanayi KOBİ’lerle Büyüyor”

Erkoç, ‘Savunma Sanayi KOBİ’lerle Büyüyor’ toplantısına oda olarak ev sahipliği yaptıklarını kaydederek, “Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Malatya Valiliği işbirliği ile Odamızın ev sahipliğinde “Savunma Sanayii KOBİ’lerle Büyüyor, Malatya Buluşması” programı düzenlendi. Bu buluşmalarının anlamı, bu zengin insan kaynağımızı, gayretli, milli duygularla bezenmiş ülkesi için bir şeyler yapmaya gayret eden insanlarımızın bu potansiyelini ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu alan olan savunma alanına, savunma sanayi alanına yönlendirmesidir” diye konuştu.

“İstihdam seferberliği kapsamında üç ayda 700 kişi işbaşı yaptı”

‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında Malatya’da 11 bin yeni istihdam oluşturmayı hedeflediklerini dile getiren Erkoç, “Sayın Valimizin başkanlığında, odamızda “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” toplantısı gerçekleştirildi. Hedefimiz Malatya’da seferberlik ruhuyla yılsonuna kadar yine sizlerin gayreti ve özverisi sayesinde ilave 11 bin yeni istihdam oluşturmak. İstihdam seferberliği kapsamında üç ayda 700 kişi işbaşı yaptı” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir