Malatyaspor'un Gelecek Sezon Durumu Kritik

Malatyaspor'un Gelecek Sezon Durumu Kritik
Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ligden çekilen Yeni Malatyaspor, önümüzdeki sezon hangi ligde mücadele edecek?

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük zarar gören Malatya'da, hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezon 1. Ligde yer almayan Yeni Malatyaspor, gelecek sezon öncesi zorluklarla karşı karşıya. 6 Şubat 2023'teki deprem sonrasında ligden çekilen ve bu sezon ligde yer almayan sarı siyahlı takımda, şu ana kadar 550 milyon TL'lik borcun ödenmemesi ve kulübün transfer yasağıyla karşı karşıya olması endişe yaratıyor.

Süper Lig'de geçirdiği üç başarılı sezonun ardından düşüş yaşayan ve 1. Lig'e gerileyen sarı siyahlı takım, 550 milyonluk borç yüküyle mücadele ederken, transfer yasağı cezasıyla da karşı karşıya kaldı.

Kulübü 2. Ligden Süper Lige taşıyan ve Avrupa arenasında mücadele etmesini sağlayan ancak sonrasında takımın düşüşünde önemli bir rol oynayan Adil Gevrek, kısa bir aranın ardından yeniden kulüp başkanı olarak seçildi. Gevrek, yönetimi devraldıktan hemen sonra öncelikle takımın borcunu ödemek için bir çalışma başlattı. CAS'da bulunan 10 büyük dosya ve futbolcu alacaklarıyla ilgili ilk görüşmeler olumlu geçse de gelinen noktada ilerleme sağlanamadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük zarar gören Malatya'da, hakları saklı kalmak kaydıyla bu sezon 1. Ligde mücadele etmeyen Yeni Malatyaspor, gelecek sezon yoluna 1. Lig'de devam edecek.

Malatya ekibi, şu ana kadar siyasi destekten yeterli ilgiyi görmemişken, takımın geleceği giderek belirsiz hale geldi. Transferde engellerle karşılaşan ve henüz 550 milyon TL'lik borç yükünden kurtulamayan sarı siyahlı takım, bu engelleri aşamazsa dar bir kadroyla ligde mücadele etmek zorunda kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir