Malatya'nın Altını İçin Tehlike Kapıda

Malatya'nın Altını İçin Tehlike Kapıda
Bu yıl Malatya'da kayısı ağaçları beklenenden daha erken çiçek açtı. Malatya'da hissedilen iklim değişikliğiyle birlikte kayısı ağaçları tehlikede mi?

Bu yıl kış, Malatya'da yağışsız ve kurak geçti. Bununla birlikte, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte erken baharın gelmesi, Malatya'daki kayısı ağaçlarının diğer yıllara kıyasla daha erken çiçek açmasına neden oldu. Malatya'nın altın yumurtası olarak adlandırılan ve şehir ekonomisine önemli katkı sağlayan kayısı, yaz mevsimini ne kadar erken görebilecek, şu an belirsiz.

Meteorolojik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, kış Malatya'da hala bitmiş değil. Mart ayının ilk günleri yağışlı ve soğuk geçti ve önümüzdeki günlerde de yağışlar devam edecek gibi görünüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel olarak zirai don riskinin olup olmadığını açıklıyor. Bugün için Malatya'da zirai don tehlikesi bulunmuyor gibi görünse de, soğuk hava koşulları, kayısı ağaçlarının erken çiçeklenmesini tehdit etmeye devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir