Malatya'da Yeni Konutlara Rağmen Depremzedeler Hâlâ Konteynerde Yaşıyor

Malatya'da Yeni Konutlara Rağmen Depremzedeler Hâlâ Konteynerde Yaşıyor
Malatya'da şehir merkezinde 53 bin 387, kırsalda 12 bin 330 konut inşa edileceği belirtilmesine rağmen, konteynerde yaşayan depremzede sayısının azalmaması dikkat çekti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde Malatya büyük hasar gördü. 6 bin binanın yıkıldığı Malatya'da, ağır hasarlı olan 36 bin binadan yaklaşık 30 bini yıkıldı.

Depremlerin büyük tahribat yarattığı, kent merkezini ise tamamen yok eden Malatya'da, depremin üzerinden 16 ay geçmesine rağmen konteynerde yaşayan vatandaş sayısında önemli bir değişiklik olmadı.

Malatya, 6 Şubat depremlerinde ciddi yıkıma uğradı. Depremin ardından Malatya'da, 29 bin 284'ü şehir merkezinde, 7 bin 743'ü kırsal bölgelerde olmak üzere toplam 37 bin 27 konteyner kuruldu. 75 konteyner kentte 119 bin 604 depremzede barınıyor.

Malatya'da bir yandan deprem yaraları sarılmaya çalışılırken, diğer yandan kalıcı konutların inşası devam ediyor. Şu ana kadar birinci kurada 6 bin 181, ikinci kurada ise 1700 deprem konutu teslim edildi ve konut yapımı hızla sürüyor.

Malatya'da bazı vatandaşlar kurada çıkan deprem konutlarını kabul etmezken, bazıları ise yeni dairelerini hemen kiraya verdi. Konteynerden çıkmak isteyenler ise yüksek kira bedelleriyle karşılaşınca bu isteklerini gerçekleştiremedi.

Malatya'da 53 bin 387'si şehir merkezinde çok katlı konut, 12 bin 330'u kırsal bölgelerde köy evi olmak üzere toplam 65 bin 717 konut inşa edileceği belirtilirken, konteynerde yaşayan depremzede sayısında düşüş olmaması dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir