Malatya'da Teslim Alma Oranı Yerle Bir

Malatya'da Teslim Alma Oranı Yerle Bir
Malatya'da 17 Şubat'ta gerçekleştirilen kura çekiminde belirlenen 6,181 konuttan şu ana kadar 1,500'den fazla konutun teslim edildiği belirtildi. Kura sonucu hak sahibi olanların çoğunluğunun il dışında olduğu ifade edildi.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılar sonrasında Malatya'da İkizce ve Gelincik'te üretilen 6,181 deprem konutunun kura çekimi Şubat ayında yapıldı. Binin üzerinde köy evinin kısa sürede hazır olacağı belirtilirken; çok katlı konutların blok blok teslim edilmesine rağmen, depremzedelerin teslim almak için gelmemesi dikkat çekti.

Malatya'da, depremler sonrası inşa edilen 5,000'den fazla çok katlı binanın ve 1,000'den fazla köy evinin hak sahipliği kurası çekildi. Ancak şu ana kadar sadece 1,500'den fazla konutun teslim edildiği, binlerce kişinin hala konutlarını teslim almak için gelmediği öğrenildi.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, geçen günlerde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “FAD’a hazırlıklı olmalarını söyledim. “Kura çekilir, bir sonraki gün insanlar buraya yığılır, hazırlıklı olun” dedim. Öyle bir şey yok, gidip bakabilirsiniz. Öle bir yoğunluk olmadı. Doğalgaz ve elektrik için özel talimat verdim. Mobil araç getirmelerini eğer yoksa kapıcı dairelerinde vatandaşların işlemlerini yapabilmeleri için alan oluşturulmasını söyledim. Aboneliklerin yapılmasını hatta abone parasının da orada alınması için sistemin kurulmasını istedik. Vatandaş eziyet çekmesin diye tedbirler alındı. Tedbirleri aldık. AFAD’ı teyakkuza geçirdik ama ağırdan geliyorlar” demişti.

Malatya'da 19 Mart'ta düzenlenen ikinci kura çekimiyle 1,700 konut daha sahiplerine teslim edilirken, evlerini almaya gelen depremzedelerin azlığı dikkat çekti.

İlk kurada çekilen 6,181 ve ikinci kurada çekilen 1,700 konutun altyapılarıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığı, AFAD ekiplerinin evlerini teslim almaya gelen hak sahiplerine her konuda yardımcı oldukları bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir