Malatya'da Şiddetli Fırtına Bugün Geliyor

Malatya'da Şiddetli Fırtına Bugün Geliyor
Meteoroloji, son hava tahmin raporunu paylaştı. Malatya’da bugün ağaç devirecek şiddetinde kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteorolojiden paylaşılan son raporlara göre Malatya’da bugün havanın parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı ve kuvvetli fırtınalı geçmesi ön görülüyor. Meteoroloji tarafından açıklanan hava tahmin raporuna göre bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren başlaması gece saatlerinde ise bölge genelinde yer yer kuvvetli olması tahmin ediliyor. Yağışlarla birlikte hava sıcaklığının da mevsim normalleri civarında seyredecek.

Malatya'da Fırtına Ne Zaman?

Rüzgarların ise güneyli yönlerden kuvvetli, sabah saatlerinden itibaren Adıyaman çevrelerinde kuvvetli fırtına (50-80 km/saat); akşam saatleri civarlarından itibaren ise Adıyaman ve Malatya'da kuvvetli fırtına, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde ise tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Kuvvetli Fırtına Uyarıları Yapıldı

Rüzgarların sabah saatlerinden itibaren Malatya'da kuvvetli fırtına, Tunceli ve Bingöl çevresinde ise tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde esmesi ön görülüyor. Uzmanlar, vatandaşları yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, soba ve baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir