Kurban Bayramı Öncesi Hayvan Aşılama Kampanyası Devam Ediyor

Kurban Bayramı Öncesi Hayvan Aşılama Kampanyası Devam Ediyor
Kurban Bayramı öncesi hayvanları aşılatmanın önemi büyük; sağlık için mutlaka aşı yaptırın, Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün desteğiyle ikinci aşılama devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destekleriyle kentte, sığır, koyun, keçi ve mandalarda şap hastalığının görülmemesi için başlatılan ücretsiz aşılama çalışmalarının ikinci aşaması devam ediyor.

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, bulaşıcı virüslerin neden olduğu şap hastalığına karşı mücadele ettiklerini, bu kapsamda aşılama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Bu hastalığın hayvanlarda ateş, iştahsızlık ve süt veriminde azalma ile kendini gösterdiğini belirten Akar, "Malatya'da şimdiye kadar ilkbahar ve sonbaharda aşılama yapıyorduk. Geçmiş yıllarda bu hastalığın görülmesi nedeniyle Bakanlık bu yıl 3 aşılama dönemi belirledi. 29 Ocak-14 Nisan'da 185 bin doz civarında bir aşılama yapıldı. İkinci kampanya dönemimiz 1 Mayıs'ta başladı, 30 Haziran'da sona erecek. Biz 110 arkadaşımızla 13 ilçede tüm mahallelerde aşılamaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Deprem bölgesinde aşıların ücretsiz olduğunu anımsatan Akar, "Bunu yetiştiricilerimiz için bir katkı olarak değerlendiriyoruz. Sonbahar aşı kampanyamız 16 Eylül'de başlayacak, 17 Kasım'da sona erecek. Vatandaşlarımızın hayvanlarını aşılatmalarını istiyoruz. Yaptığımız aşılamalarla beraber bugüne kadar herhangi bir vakaya rastlamadık. Sahada sürekli takip ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatan Akar, yetiştiricilerin kesinlikle hayvanlarını aşılatması gerektiğini vurguladı.

Yaklaşık altı yıldır süt hayvancılığıyla uğraşan Mehmet Selim Doğan da Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından hayvanlara ikinci aşılamanın yapıldığını belirtti.

Doğan, "Aşılamayı ücretsiz yapıyorlar sağ olsunlar, kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir